Sosyal Medya

Güncel

Pence ve Merkel İran konusunda tartıştı

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Avrupa’nın İran’a ekonomik teşvikler sunarak, ABD’nin yaptırımlarını deldiğini söyledi. Merkel, İran’la nükleer anlaşmanın iptali ve Suriye’den ani çekilme kararı nedeniyle ABD yönetimini eleştirdi.



ABD'nin öncülüÄŸüyle 57 ülkenin bir araya gelerek 12-14 Åžubat arası Polonya'da toplanan OrtadoÄŸu Konferansında ABD'nin Avrupa BirliÄŸi (AB) ile arasında açılan Ä°ran tartışması, giderek derinleÅŸiyor. Almanya'da düzenlenen 55'inci Münih Güvenlik Konferansında ABD BaÅŸkan Yardımcısı Mike Pence Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel ile bir araya geldi.
GörüÅŸme sonrası açıklamalarda bulunan Pence, Avrupa'nın Ä°ran'a ekonomik teÅŸvikler sunarak, ABD'nin yaptırımlarını deldiÄŸini söyledi.

'AVRUPA YANIMIZDA YER ALMALI'

Pence, Avrupalı müttefiklerinden Washington'un liderliÄŸini takip etmelerini ve 2015'deki Ä°ran nükleer anlaÅŸmasından geri çekilmelerini istedi. Pence "Avrupalı ortaklarımız yaptırımlarımızı baltalamayı durdurmalı ve bizim yanımızda yer almalı" dedi. Ä°ran'la 2015'te imzalanan nükleer anlaÅŸmanın devam etmesinden yana olduÄŸunun altını çizen Merkel, anlaÅŸmanın rejime çeÅŸitli alanlarda baskı yapabilmek için önemli bir araç olduÄŸunu söyledi.

"ABD, Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı yürüttüÄŸü operasyonlarda ortaklarıyla büyük baÅŸarı elde etti"

Merkel, ABD'nin Suriye'den çekilme kararının da doÄŸru olmadığını söyleyerek, hemen ve hızlı bir ÅŸekilde geri çekilmenin, Rusya ve Ä°ran'ın bölgede daha etkin oyuncular olmasının önünü açacağını ifade etti. Mike Pence, ABD'nin özgür dünyanın lideri rolünü boÅŸa çıkardığı yönündeki ortak bir algıya, itiraz ettiÄŸini söyledi. Pence, Konferansta yaptığı açıklamada, "Fırat Nehri yakınında IŞİD'in bayrağının dalgalandığı son yer de ele geçiriliyor. ABD, Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı yürüttüÄŸü operasyonlarda ortaklarıyla büyük baÅŸarı elde etti" ifadelerini kullandı.

Pence, Rusya ile ABD'de arasında 1987 yılında imzalanan Orta Menzilli Nükleer AntlaÅŸmasını askıya alma kararından geri çekileceÄŸi konusundaki söylemlere de ÅŸiddetle karşı çıktı ve Venezuela'da Juan Guaido'nun ülkenin geçici Devlet BaÅŸkanı olarak tanınması çaÄŸrısını yineledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.