Sosyal Medya

Numan Kurtulmuş: Kadınlarımız evin direği, ailenin merkezidir

Kurtulmuş, Esenyurt Ev Hanımları ve Engelliler Dayanışma Derneği'nin Esenyurt Sarıkamış Şehitleri Kültür Merkezi'nde düzenlediği 5. Geleneksel Olağan Sertifika Töreni ve El Emeği Yarışması'nda yaptığı konuşmada Türkiye’de nüfusun yarıdan biraz fazlasını kadınların oluşturduğunu söyledi.



Toplumsal hayatın her yerinde, her alanında kadınların güçlü bir ÅŸekilde varlığını hep gündeme getirmiÅŸ olan bir siyasi hareket olduklarını vurgulayan KurtulmuÅŸ, "Kadınlarımızın hem TBMM'de milletvekili olarak siyasetin içinde olması hem bakan olarak Türkiye'nin yöneticilerinin içerisinde olması hem de kadınlarımızın yerel yönetimlerde var olmasını öteden beri savunuyoruz. Ä°nÅŸallah bu seçimde de yerel yönetimlerde, meclis üyeliklerinde kadın adaylarımızın seçime çok büyük katkısı olacak. Åžu anda Parlamento'da da 53 kadın arkadaşımız AK Parti saflarında milletvekili olarak mücadele ediyor." diye konuÅŸtu.

KurtulmuÅŸ, 5 kadının da AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı olarak en üst yönetimde yer aldığına dikkati çekerek, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: "Hedefimiz toplumun yarısından biraz fazlasını oluÅŸturan kadınlarımızın daha aktif bir siyasete, yönetime, eÄŸitime, ülke yönetimine, iÅŸ dünyasına katkıda bulunmalarıdır. Türkiye’de bizim toplumsal olarak ileriye gitmemizin en önemli unsurlarından birisi de kadınlarımızın güçlü olmasıdır. Kadınlarımız evin direÄŸi, ailenin merkezidir. Bu merkezin çok güçlü olması lazım. Bizim toplumumuzda kadının yeri çok önemlidir. Bu anlamda bu çalışmaları, kadınlarımız marifetiyle ekonomiye katılımın saÄŸlanması, kadınlarımızın el emeÄŸi göz nuru eserleriyle bir ÅŸekilde aile ekonomisine katkıda bulunmalarını deÄŸerli buluyorum. Bir araya gelerek yapılan bu çalışmalarla Esenyurtlu kadınlarımız bir ÅŸekilde sosyalleÅŸiyor, daha aktif bir ÅŸekilde varlıklarını ortaya koyuyorlar."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.