Sosyal Medya

Güncel

Eski MİT'ci Mehmet Eymür: Keşke Öcalan’a suikastı Yeşil’e yaptırsaydık

Gazeteci Murat Yetkin'in 'Kürt Kapanı' kitabı için konuşan Eski MİT Kontr-Terör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, PKK elebaşı Öcalan'a yönelik suikastla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.



Eski Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı (MÄ°T) Kontr-Terör Dairesi BaÅŸkanı Mehmet Eymür, Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye teslim edilmesinden 3 sene önce Abdullah Öcalan'a Suriye'de yapılan suikast giriÅŸimiyle ilgili "Hata ettik. KeÅŸke YeÅŸil’e yaptırsaydık; YeÅŸil’e yaptırsaydık o becerirdi, Apo’yu öldürmüÅŸ olurduk" dedi.
 
Eymür, adı çok sayıda cinayetle anılan ve akıbeti hakkında çok sayıda spekülasyon yapılan "YeÅŸil" kod adlı Mahmut Yıldırım'a iliÅŸkin Murat Yetkin'in "Kürt Kapanı" kitabı için kendisiyle görüÅŸen gazeteci Murat Yetkin'e konuÅŸtu. 
 
Yetkin’in ilk olarak 2004 yılında yayınlanan ve Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanmasının öncesi ve biraz da sonrasını anlatan ‘Kürt Kapanı’ kitabı, Öcalan’ın yakalanışının 20. yıl dönümünde geniÅŸletilmiÅŸ baskısıyla yeniden yayınlandı. 
 
15 Åžubat itibariyle kitapçılardaki yerini alan kitapta en ilgi çekici noktalardan biri, Eymür’ün ‘YeÅŸil'in 1996’da, Suriye’nin baÅŸkenti Åžam’da Öcalan’a yönelik düzenlenen suikastteki rolüne iliÅŸkin oldu. Kitapta yer alan aktarıma göre Eymür, baÅŸarısızlıkla sonuçlanan suikastle ilgili olarak Yetkin’e “Hata ettik. KeÅŸke YeÅŸil’e yaptırsaydık; YeÅŸil’e yaptırsaydık o becerirdi, Apo’yu öldürmüÅŸ olurduk” yorumunda bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.