Sosyal Medya

Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu: Yavaş seçilirse fakir semtlere mutlaka kreş yapılacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterdiği Mansur Yavaş'ın seçimi kazanması durumunda, fakir semtlere mutlaka kreş yapılacağını söyledi.



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Ankara Kulübü'nün Yenimahalle'de düzenlediÄŸi toplantıya katıldı. KılıçdaroÄŸlu'na, Millet Ä°ttifakı'nın Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı Mansur YavaÅŸ ile Yenimahalle Belediye BaÅŸkanı ve adayı Fethi YaÅŸar eÅŸlik etti.
 
CHP
© AA /
CHP Karacabey ilçe yönetimi istifa etti: Detaylı açıklamayı 31 Mart sonrasında yapacağız
Burada konuÅŸan KılıçdaroÄŸlu, Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı'nın önemine deÄŸinerek, "Ankara tüm dünyaya hitap eder. Devlet baÅŸkanları, parlamento baÅŸkanları, milletvekilleri ve sanatçılar buraya gelir. Ankara'nın kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kuva-i Milliye'nin özünü oluÅŸturan kiÅŸidir. Biz Ankara'yı güçlendirmek zorundayız. Ankara, Paris, Londra ve Moskova ile yarışmalı" dedi.
'ÖNCE TARÄ°HE SAYGI GEREKÄ°YOR'
 
KılıçdaroÄŸlu, Mansur YavaÅŸ'ın, 'Ankara'ya neden turist gelmiyor' sözlerini hatırlatarak, "Ankara dünyanın en önemli müzesini barındıran bir ülkedir. Fakat bundan Ankaralıların bile haberi yok. Ankara kalesi dünyanın en önemli kalesi. 1960'lardan beri el atılmamış. Para mı yok? Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi'nde para var. Önce tarihe saygı gerekiyor. O tarihe saygıyı kim yerine getirecek? Allah'ın izni ile Mansur YavaÅŸ yerine getirecek" diye konuÅŸtu.
 
'BU SEÇÄ°M, BÄ°R KAVGA SEÇÄ°MÄ° DEĞİLDÄ°R'
 
Mansur YavaÅŸ'ı daha bürokratken tanıdığını belirten KılıçdaroÄŸlu, "Kendisi de Belediye BaÅŸkanıydı, o zamandan beri tanırım. Beypazarı'nı, Ankara'dan daha ünlü bir kent haline getirdi. Oysa Beypazarı kadar, Ankara ve ilçeleri de çok önemlidir. Bu seçim, bir kavga seçimi deÄŸildir. Kendi kültürümüze, tarihimize sahip çıkmak istiyoruz. VatandaÅŸtan topladığımız paranın hesabını vermek istiyoruz. Bu iÅŸin özü kul hakkı yememektir. Ankara'da Mansur YavaÅŸ kazansın derken, Ankaralıların verdiÄŸi paranın hesabını vermeye hazır olduÄŸumuzu ifade etmek istiyorum. GeçmiÅŸin hatalarını dile getirmek istemiyorum. GeçmiÅŸe deÄŸil, geleceÄŸe bakmak zorundayız. Bu ülkenin geleceÄŸi, çocuklarımızın geleceÄŸi çok önemli" ifadelerini kullandı.
 
'BİZ DEMOKRASİ ADINA İYİ PARTİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ'
 
Ä°YÄ° Parti ile demokrasi adına iÅŸbirliÄŸi yaptıklarını vurgulayan KılıçdaroÄŸlu, Saadet Partisi ile dirsek temasını da demokrasi adına yaptıklarını belirterek, "Sayın Fethi YaÅŸar baÅŸkanımız ne dedi? 'Yarın saat 16.00'da 10 yılın hesabını vereceÄŸim' dedi. Bunu yapan kiÅŸi, yürekli bir kiÅŸidir. Bunu yapan kiÅŸi, hesap vermekten onur duyan bir kiÅŸidir. Hesap vermek onurlu bir görev herkes meydana çıkamaz. Hesap vermek için arkasında kara leke olmaması lazım. Yenimahalle'nin eski halini ben çok iyi biliyorum 10 yılda çehresi deÄŸiÅŸti. Ä°nÅŸallah 5 yılda Ankara'nın çehresi deÄŸiÅŸecek. Ankara turist kaynayacak. Ankara'nın keçisi var, kedisi var, dört beyazı var. Ankaralılar bile unuttu bunları. Ankara'yı yeÅŸillendirme için yurt dışındaki aÄŸaçları getiriyoruz. Ankara'nın çiftçisi yok mu? Mansur BaÅŸkan çok önemli bir ÅŸey söyledi, 'Kırsal ile kent arasında saÄŸlıklı bir gelir iliÅŸkisi kuracağım' dedi. Ankara'ya aÄŸaç dikilecekse 'Ankara'dan alacağım' diyor. Kim kazanacak oradaki çiftçi, köylü kazanacak. Bu iÅŸin kaybedeni yok. Kazananı var, herkes kazanacak" diye konuÅŸtu.
 
'BUGÜN SOÇÄ°'LER ANKARA'DA YAPILABÄ°LÄ°RDÄ°'
 
Siyasete kutuplaÅŸma penceresinden bakmadıklarını ve nerede bir sorun varsa o sorunu nasıl çözeriz diye düÅŸündüklerini söyleyen KılıçdaroÄŸlu, ÅŸöyle devam etti: 
"Ekonomik kriz vardı, sorun nasıl çözülür söyledim. OrtadoÄŸu'da sorun vardı, nasıl çözülür, 2003 yılında bunları söyledim. Yoksa bugün Soçi'lere gidilmezdi. Bütün o toplantıların tamamı Ankara'da yapılırdı. Biz bunların hepsini biliyorduk. Bir kent nasıl yönetilir onu da çok iyi biliyoruz. Yenimahalle örneÄŸi var. Çankaya, Kadıköy, Ä°zmir ve TekirdaÄŸ örneÄŸi var. En küçük belediyelerden tutun büyükÅŸehir belediyelerine kadar söylediÄŸim iki ÅŸey var, seçildiÄŸiniz andan itibaren hiç kimseyi ötekileÅŸtirmeyeceksiniz. Herkese eÅŸit davranacaksınız, oy veren veya vermeyen fark etmez. Bir yerde fakir varsa koÅŸa koÅŸa gideceksiniz ve o fakire yardımcı olacaksınız. Hiçbir çocuk yataÄŸa aç girmeyecek. Her çocuk okula servisle gidecek. Ä°nÅŸallah Mansur BaÅŸkan onu da yapacak, göreceksiniz. Bütün servisçilerle oturulacak protokol yapılacak. Parasını BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı verecek. Aileye yük olunmayacak. Fakir semtlerde mutlaka kreÅŸ yapılacak."
'BU VATAN HEPÄ°MÄ°ZÄ°N VATANIDIR'
 
KılıçdaroÄŸlu, ülkücülere de seslenmek istediÄŸini belirterek, "GeçmiÅŸte saÄŸ, sol kavgası vardı. Hayır sen vatanseversin, ben vatanseverim diye kavga ederlerdi. Bazen de birbirlerini öldürürlerdi. Hepsi bayrağı için öldü. Fakat onlar, 12 Eylül darbesinden sonra hapse düÅŸtüler, aynı koÄŸuÅŸta kaldılar. Baktılar ki onlarda vatansever. Bu vatan hepimizin vatanıdır" dedi.
 
'MANSUR YAVAÅž'IN ANKARA'YI FARKLI BÄ°R NOKTAYA TAÅžIYACAÄžINI BÄ°LÄ°YORUM'
 
KılıçdaroÄŸlu, konuÅŸmasının sonunda ÅŸunları söyledi:
"Türkiye Cumhuriyeti devletini bir avuç tefeciye teslim edilemeyecek kadar önemli bir devlettir. Bizler bu gerçekleri bilerek yola çıkmalıyız. Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi demek, bunlara sahip çıkmaktır. Bütün bu tarihsel gerçek içinde Mansur YavaÅŸ'ın Ankara'yı yeniden ayaÄŸa kaldırması demektir. BoÅŸuna mı Mansur YavaÅŸ diyoruz, bir örneÄŸi var, geçmiÅŸi ve baÅŸarısı var. Bütün bunları Ankara'nın da yaÅŸaması lazım. Bu yerel seçimler önemlidir. Vatanını, bayrağını seven, aÄŸacı, çiçeÄŸi seven, rahat bir nefes alayım diyen, oy kullanacak. Ne için kullanacak, Mansur YavaÅŸ için kullanacak. Mansur YavaÅŸ'ın Ankara'yı farklı bir noktaya taşıyacağını biliyorum. Ankara mutlu ve huzurlu bir Ankara olacak."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.