Sosyal Medya

Güncel

ABD'nin Suriye'den çekilmeme planı: Biz oyun kurmazsak Türkiye girer

ABD, askerlerinin bir kısmını Suriye'de bırakma planı kapsamında Avrupa ülkelerinden belirli sayıda asker isteyecek. Münih Güvenlik Forumu'nda konuşan Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Graham "Başkan Trump yakında size gelecek ve yardımınızı isteyecek ve siz de umarım ki 'evet' diyeceksiniz ve buna karşılık ise sadece ABD'ye has kabiliyetlerimiz de Suriye'deki savaşta kalmaya devam edecek. Biz oyun kurmazsak Türkiye Suriye'ye girer ve YPG tehdidiyle ilgilenir" diye konuştu.



ABD'nin Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham, ABD yetkililerinin, Avrupa ülkelerinden, Suriye'de Türkiye sınırı boylarında bir tampon bölge kurmak için Suriye'ye asker göndermelerini isteyeceÄŸini, bunun kabul edilmesi halinde ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın da belirli sayıda Amerikan askerini Suriye'de bırakmaya açık olduÄŸunu söyledi. 
 
Graham, Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen Münih Güvenlik Forumu'nda konuÅŸtu.  Söz konusu planı "DEAÅž hilafeti sonrası strateji" olarak tanımlayan Graham, bu planın detaylarını ABD BaÅŸkanı Donald Trump ile kapsamlı bir ÅŸekilde konuÅŸtuklarını belirtti. 
 
Graham, "BaÅŸkan Trump yakında size gelecek ve yardımınızı isteyecek ve siz de umarım ki 'evet' diyeceksiniz ve buna karşılık ise sadece ABD'ye has kabiliyetlerimiz de Suriye'deki savaÅŸta kalmaya devam edecek" diye konuÅŸtu. 
 
ABD'li senatör, Genelkurmay BaÅŸkanı Joseph Dunford'un da Suriye'ye asker gönderme konusunda mevkidaÅŸlarıyla görüÅŸeceÄŸini dile getirdi. 
 
"BÄ°Z OYUN KURMAZSAK TÜRKÄ°YE GÄ°RER"
 
Tüm Avrupa'nın DEAÅž tehdiden acı çektiÄŸini belirten Graham DEAÅž sonrası stratejinin DEAÅž ile mücadeleden farklı olması gerektiÄŸini söyledi.  Graham, "Biz oyun kurmazsak Türkiye Suriye'ye girer ve YPG tehdidiyle ilgilenir." diye konuÅŸtu. 
 
Örgütün ABD'ye DEAÅž ile mücadelede destek verdiÄŸini dile getiren Graham, ÅŸöyle devam etti: 
 
"YPG, Türkiye'nin gözünde PKK'nın uzantısıdır ve sınırlarında YPG'ye katlanmayacaklar. Bu sorunu çözmek konusunda müttefikimiz Türkiye'ye borçluyuz. SDG'nin çekilip sonra savaşın kendilerini yok etmemesi için SDG'ye borçluyuz. Bunun için kim bize yardım edecek, gelecekte bunun olmaması için? Bu sorunu çözmek için güvenli bir bölgeye ihtiyacımız var. Bu güvenli bölgedeki askerler aynı zamanda DEAÅž'ın tekrar ortaya çıkmamasını takip etmelidir. Bunu yapmazsak Ä°ran batının çekilmesiyle Suriye'deki en büyük kazanan olarak çıkacaktır." 
 
ABD SAVUNMA BAKAN VEKÄ°LÄ° DE TEKLÄ°F ETMÄ°ÅžTÄ°
 
ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Brüksel'deki NATO toplantılarına gelirken beraberindeki gazetecilere, ABD'nin NATO'da Suriye'nin kuzeydoÄŸusunda izleme görevi yapacak bir gözlem gücü kurulmasını teklif edeceÄŸini söylemiÅŸti. 
 
Shanahan, ABD'nin, bunun DEAÅž ile mücadele koalisyonu üzerinden yapılmasını teklif edeceÄŸini belirtmiÅŸti. 
 
DiÄŸer taraftan, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel de Uman da Wall Street Journal Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, ABD'nin Suriye'de belirli sayıda asker bırakabileceÄŸini ifade etmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.