Sosyal Medya

Meteoroloji uyardı: İstanbullular dikkat

Meteorolji'den son dakika hava durumu tahmini geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada İstanbul'da 16 Şubat bugün hafif yağmurlu ve rüzgarlı bir havanın olacağı belirtilirken, vatandaşların kısa süreli fırtınalara karşı tedbirli olunması istendi. Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı yetkililer uyarıldı.



Marmara Bölgesi'nin bugün parçalı ve çok bulutlu, Ä°stanbul ve bölgenin doÄŸusunun aralıklı hafif yaÄŸmurlu geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Bölgenin doÄŸusunda gece ve yarın sabah saatlerinde sis ve pus bekleniyor.

FIRTINA UYARISI

Bölge genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceÄŸi tahmin edilirken, rüzgârın Kuzey ve KuzeydoÄŸu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (30-70 km/sa) ÅŸeklinde esmesi bekleniyor.

VATANDAÅžLAR UYARILDI

Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü'nden yapılan açıklamada, bu nedenle oluÅŸabilecek çatı uçması, aÄŸaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaÅŸların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

TÜRKÄ°YE GENELÄ°NDE BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü tarafından yapılan son deÄŸerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin çok bulutu, DoÄŸu Akdeniz, Orta ve DoÄŸu Karadeniz'in kıyı kesimleri, DoÄŸu Anadolu'nun güneydoÄŸusu ile Bursa, Yalova, Antalya'nın batısı, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Zonguldak, Sinop, GümüÅŸhane, Bayburt, Tokat ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yaÄŸmur ve saÄŸanak, yağış alan diÄŸer yerlerde karla karışık yaÄŸmur ve kar ÅŸeklinde olması bekleniyor. Ä°ç ve doÄŸu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte DoÄŸu Anadolu'nun kuzey ve doÄŸusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIÄžI: Hava sıcaklığında önemli bir deÄŸiÅŸiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceÄŸi tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın; genellikle kuzey ve kuzey doÄŸu yönlerden hafif ve orta kuvvette, Marmara ve Ege'de kuzey ve kuzeydoÄŸu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) ÅŸeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLÄ° RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara ve Ege'de kuzey ve kuzeydoÄŸu yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) ÅŸeklinde esmesi beklendiÄŸinden, çatı uçması, aÄŸaç ve direk devrilmesi, soba ve doÄŸalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaÅŸların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Ä°L Ä°L HAVA DURUMU (16 ÅžUBAT BUGÜN)

MARMARA
Çok bulutlu, Bursa ve Yalova çevrelerinin yaÄŸmurlu, Bursa'nın yüksek kesimlerinin karla karışık yaÄŸmur ve yer yer kar yağışlı olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoÄŸu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BURSA °C, 8°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde yaÄŸmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yaÄŸmur ve yer yer kar yağışlı

ÇANAKKALE °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu

Ä°STANBUL °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

KIRKLARELI °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu

EGE
Parçalı ve çok bulutlu geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve iç kesimlerde kuzey ve kuzeydoÄŸu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu

DENÄ°ZLÄ° °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu

IZMIR °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

MANISA °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

AKDENÄ°Z
Çok bulutlu, DoÄŸu Akdeniz ile Antalya'nın doÄŸu ilçelerinin saÄŸanak yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor.

ADANA °C, 16°C
Çok bulutlu, öÄŸle saatlerinde saÄŸanak yağışlı

ANTALYA °C, 18°C
Çok bulutlu, doÄŸusu ile KaÅŸ, Kale, Finike, Kumluca ve Kemer ilçeleri aralıklı saÄŸanak yağışlı

BURDUR °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

HATAY °C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı saÄŸanak yağışlı

Ä°Ç ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

CANKIRI °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu

KIRIKKALE °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu

KONYA °C, 5°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu

BATI KARADENÄ°Z
Parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevrelerinin saÄŸanak yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor.

BOLU °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu

DÜZCE °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

SÄ°NOP °C, 8°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde yaÄŸmurlu

ZONGULDAK °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yaÄŸmurlu

ORTA ve DOÄžU KARADENÄ°Z
Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimler ile Tokat, GümüÅŸhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yaÄŸmur, iç kesimlerinde karla karışık yaÄŸmur ve yer yer kar ÅŸeklinde olması bekleniyor.

AMASYA °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu

ÇORUM °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 7°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde yaÄŸmurlu

TRABZON °C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yaÄŸmurlu

DOÄžU ANADOLU
Çok bulutlu, Van, Hakkari, Şırnak çevrelerinin kar yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doÄŸusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ERZURUM °C, -2°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli

KARS °C, -1°C
Parçalı ve çok bulutlu

MUÅž °C, -1°C
Parçalı ve çok bulutlu

VAN °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOÄžU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, öÄŸle saatlerinden sonra Siirt çevrelerinin karla karışık yaÄŸmur ve yer yer kar yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde pus hadisesi bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 9°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu

GAZIANTEP °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

SIIRT °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, öÄŸle saatlerinden sonra karla karışık yaÄŸmur ve yer yer kar yağışlı

ÅžANLIURFA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

DENÄ°ZLERDE HAVA
Kuzey Ege’de fırtına; Marmara, Güney Ege ve Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENÄ°Z
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doÄŸusu yaÄŸmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoÄŸudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), DoÄŸu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doÄŸusunda 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, GörüÅŸ: Ä°yi, yağış anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Çok bulutlu, ilk saatlerde hafif yaÄŸmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoÄŸudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), öÄŸle saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, GörüÅŸ: Ä°yi.

EGE
Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Güney Ege’nin güneyi saÄŸanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoÄŸudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), akÅŸam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeydoÄŸudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), güneyinde doÄŸudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, orta ve kuzeyinde 3,0 ila 4,0m, GörüÅŸ: Ä°yi, yağış ve fırtına anında orta.

AKDENÄ°Z
Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve saÄŸanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de doÄŸu ve kuzeydoÄŸudan 4 ila 6 (30-50km/sa), ilk saatte açıkları ile akÅŸam saatlerinden sonra genelinde 5 ila 7 (40-60 km/sa), DoÄŸu Akdeniz’de doÄŸu ve kuzeydoÄŸudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), akÅŸam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, GörüÅŸ: Ä°yi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akÅŸam saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, GörüÅŸ: Ä°yi, yağış anında orta.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.