Sosyal Medya

Güncel

Umman-BAE ortak askeri tatbikatı 'İşbirliği 2' bitti

Umman ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) silahlı kuvvetlerinin 2 Şubat'ta başlattığı 'İşbirliği 2' isimli ortak askeri tatbikat sona erdi.



Umman resmi haber ajansı ONA'nın haberinde, BAE'de 2 Şubat'ta başlayan "İşbirliği 2" isimli ortak askeri tatbikatın sona erdiği belirtildi.
 
Haberde, tatbikatın kapanışında senaryo gereÄŸi ortak piyade güçlerinin, BAE hava kuvvetlerinin desteÄŸiyle düÅŸman hedeflerine kara ve hava saldırısı düzenleyerek hedefleri kontrol altına aldığı kaydedildi.
 
Tatbikatın, Umman ordusunun, yeteneklerini geliÅŸtirmek ve muhafaza etmek için her yıl düzenlediÄŸi tatbikat çerçevesinde gerçekleÅŸtiÄŸi aktarıldı. 
 
ONA'da 2 Åžubat'ta yayımlanan haberde, BAE'de baÅŸlayan "Ä°ÅŸbirliÄŸi 2" isimli askeri tatbikata, Umman'dan 23'üncü Piyade Taburu'na baÄŸlı Es-Sahra Tugayları ile BAE kara kuvvetlerini temsilen 32'nci Tabur'un katıldığı belirtilmiÅŸti.
 
Haberde, çöl arazisine uygun bir dizi saha çalışmasının yapılacağı ortak askeri tatbikatla, katılımcıların yeteneklerinin geliÅŸtirilmesinin hedeflendiÄŸi dile getirilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.