Sosyal Medya

Güncel

PKK, sınır bölgelerinde silah ticareti yapmaya devam ediyor

Terör örgütü PKK, elinde tuttuğu Irak ve Suriye sınırındaki bölgelerde silah ticareti yapıyor.



Musul'daki Arap AÅŸiretleri Sözcüsü Muzahim Ahmed El-Huveyt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PKK'nın sınır bölgelerinde varlık gösterdiÄŸini hatırlatarak, "PKK, Irak ile Suriye sınır bölgelerinde ağır ve hafif silah ticareti yapıyor." ifadelerini kullandı. 

Huveyt, örgütün sınır bölgesinde mayın ve mühimmat ticareti de yaptığını söyledi.

Örgütün Musul'un Sincar ilçesindeki faaliyetlerine de deÄŸinen Huveyt, "PKK, Sincar'dan kaçırdığı gençleri Suriye'ye göndererek zorla silah altına alıyor. Sincar'dan Irak ile Suriye sınırına 250'den fazla genç gönderildi." dedi.

Irak'ta çoÄŸunlukta Åžiilerden meydana gelen HaÅŸdi Åžabi ve PKK'nın iÅŸbirliÄŸi içerisinde olduÄŸunu söyleyen Huveyt, HaÅŸdi Åžabi'nin Musul'da halktan zorla aldığı malları Suriye'de PKK/YPG'ye sattığını da iddia etti.

- PKK HARAÇ TOPLUYOR

Irak'ın Duhok kentinde ikamet eden Sincar Kaymakamı Mehma Halil de örgütün silahın yanı sıra ilaç ve tıbbi malzeme ticareti de yaptığını, ürünleri Musul'dan alarak Sincar'da kullandığını belirtti.  

Örgütün Sincar ilçesinde halktan haraç aldığını da belirten Halil, "PKK, topladığı haracı Suriye'ye göndererek militanları için kullanıyor." dedi.

Halil, Sincar'daki PKK varlığının bölgeye zarar verdiÄŸini yineleyerek, Irak makamlarının örgütün ilçeden çıkarılması için hiçbir adım atmamasına sitem etti. 

- TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'NIN IRAK'TAKÄ° VARLIÄžI 

Terör örgütü PKK, 1980'li yılların başında Lübnan ve Suriye'deki kamplarını bugün varlık göstermeye devam ettiÄŸi Irak-Ä°ran sınırındaki Kandil bölgesine taşımıştı. 

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in Iraklı Kürt partilere yönelik saldırısını fırsat bilen PKK, sınır hattında meydana gelen boÅŸluÄŸu 1990'a kadar yayılmacı politikayla doldurdu. 

IKBY'deki hakim iki parti; Kürdistan Demokrat Partisi ve Kürdistan Yurtseverler Partisi, 1990'lı yıllarda PKK ile silahlı mücadele ederek örgütü bölgelerinden atmak için giriÅŸimlerde bulundu. 

Terör örgütü, AÄŸustos 2014'te de DEAÅž'ın Musul'un Sincar ilçesindeki Ezidilere saldırmasını bahane ederek bu bölgede de varlık göstermeye baÅŸladı. 

IKBY baÅŸta olmak üzere bölge halkının tüm itirazlarına raÄŸmen PKK hem Sincar hem de Kandil'deki faaliyetlerine devam ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.