Sosyal Medya

Mossad Başkanı 2014'te Suudi Arabistan'a gizli ziyaret gerçekleştirmiş

İsrail dış istihbarat servisi Mossad'ın eski başkanı Tamir Pardo'nun görevde olduğu 2014 yılında gizli bir şekilde Suudi Arabistan'ı ziyaret ettiği ortaya çıktı.



Ä°srail'in Kanal 13 televizyonunun, ismi açıklanmayan Batılı diplomatlara dayandırdığı habere göre, 2011-2016 yıllarında Mossad BaÅŸkanı olarak görev yapan Pardo, Suudi Arabistan'ın baÅŸkenti Riyad'a 2014 yılında gizli bir ziyaret gerçekleÅŸtirdi.
 
Ziyaretin, Ä°ran ve uluslararası güçler arasında yeniden baÅŸlayan nükleer müzakerelerden kısa süre sonra 2014 baÅŸlarında yapıldığı aktarılan haberde, Suudilerin ABD ile Ä°ran yakınlaÅŸmasından endiÅŸeli oldukları, Ä°srail'i Ä°ran'a karşı en güçlü destekçileri olarak gördükleri ve bunun neticesinde ilk kez Ä°srailli bir üst düzey yetkiliye ev sahipliÄŸi yapmayı kabul ettikleri kaydedildi.
 
NETENYAHU DA PRENS BENDER BÄ°N SULTAN Ä°LE GÖRÜÅžTÜ
 
Haberde ayrıca, Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'nun da 2014 yılının eylül ayında Suudi Arabistan'ın o dönem Ulusal Güvenlik Konseyi BaÅŸkanı olan Prens Bender bin Sultan ile adı verilmeyen baÅŸka bir ülkede bir araya geldiÄŸi belirtildi.
 
Ä°srail ve Suudi Arabistanlı yetkililerden sözü edilen ziyarete iliÅŸkin herhangi bir açıklama yapılmadı.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.