Sosyal Medya

Güncel

Venezuela'da Maduro ve Guaido yeniden sokaÄŸa iniyor

Tarihinin en ciddi siyasi krizini yaşayan Venezuela'da bugün hükümet ve muhalefet yanlıları yeniden gösteriler düzenleyecek. Bolivar Meydanı'nda düzenlenecek mitinge Devlet Başkanı Maduro katılacak.



Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro'nun destekçileri, yaptırım kararları ve askeri müdahale tehditlerine karşı çıkmak için baÅŸkent Caracas'ın tarihi merkezinde toplanacak.
 
Ä°ktidardaki Venezuela BirleÅŸik Sosyalist Partisince (PSUV) Bolivar Meydanı'nda düzenlenecek mitingde Devlet BaÅŸkanı Maduro da konuÅŸacak.
 
MUHALÄ°FLER LAS MERCEDES'TE
 
Kendini geçici devlet baÅŸkanı ilan eden Ulusal Meclis BaÅŸkanı Juan Guaido taraftarı muhalifler ise ABD'nin Kolombiya, Brezilya ve Karayip Denizi'ndeki bir adaya yığdığı insani yardımın ülkeye sokulması için sokaÄŸa çıkacak.
 
Venezuela ordusundan, yardımların ülkeye giriÅŸine izin vermesini talep eden muhalifler, Caracas'ın Las Mercedes semtinde düzenlenen mitingde buluÅŸacak.
 
Guaido da mitinge iliÅŸkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Silahlı kuvvetlere açık bir mesaj vereceÄŸiz. Venezuelalıların kavgasında saf tutun ve insanımızın ihtiyacı olan ilaç ve gıdaya ulaÅŸmasına izin verin" ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.