Sosyal Medya

Güncel

Doğu Ekspresi'ne bilet bulamayan vatandaştan KDK'ya şikayet: İnceleme başlatıldı

Ankara-Kars arasında sefer yapan Doğu Ekspresi biletlerinin bulunamaması nedeniyle bazı vatandaşlar KDK'ya başvuru yaptı. Şikayet dilekçesinde vatandaşlar, Doğu Ekspresi bilet satışı saatlerinin kamuya açıklanmadığını, bu nedenle seyahat özgürlüklerinin ihlal edildiğini belirtildi. Söz konusu şikayetler kamu denetçisi tarafından incelenmeye alındı.



Son günlerin popüler gezi rotalarından olan DoÄŸu Ekspresi biletlerinin satışı “Kamuya Açıklık Ä°lkesi” ihlal edildi iddiasıyla Kamu DenetçiliÄŸi Kurumu’na ÅŸikâyet konusu oldu.
 
Kamu DenetçiliÄŸi Kurumu’na yapılan baÅŸvurularda Devlet Demiryolları tarafından satışa sunulan, Ankara - Kars arasında sefer yapan ve kamuoyunda DoÄŸu Ekspresi olarak adlandırılan seferlerin biletlerinin bulunamadığı ifade edilerek ÅŸikâyet edildi.
 
'SEYAHAT ÖZGÜRLÜÄžÜ Ä°HLAL EDÄ°LÄ°YOR'
 
Yapılan baÅŸvurularda vatandaÅŸlar DoÄŸu Ekspresi bilet satışı saatlerinin kamuya açıklanmadığını bu nedenle seyahat özgürlüklerinin ihlal edildiÄŸini savundular. Devlet Demiryollarına bu konuda taleplerini ilettiklerini söyleyen bazı vatandaÅŸlar ise kurum tarafından “Bütün bilgiler internet sitemizde” cevabıyla karşılaÅŸtıklarını ifade ettiler. Kamu DenetçiliÄŸi Kurumu’na gelen ÅŸikâyet baÅŸvurularında DoÄŸu Ekspresi tren biletlerinin 30 gün öncesinden satışa sunulduÄŸu bilgisi yer aldı. VatandaÅŸlar biletlerin satışa çıkacağı günün bilindiÄŸini ancak biletlerin bazen 23:50 bazen 01:00 gibi gecenin geç saatlerinde bazen de 04:00, 03:20 gibi sabaha karşı satışa sunulduÄŸunu dolayısıyla bilet alabilmek için 24 saat bilgisayar başında hiç uyumadan beklemek gerektiÄŸini belirttiler. BaÅŸvurucu vatandaÅŸlar, Devlet Demiryolları'nın bilet satış saatini kamuoyuna duyurmayarak “kamuya açıklık ilkesini” ihlal ettiklerini söylediler.
 
ŞİKAYETLER İNCELEME ALTINA ALINDI
 
Kamu DenetçiliÄŸi Kurumu’na DoÄŸu Ekspresi bileti alamadıkları için ÅŸikâyet eden bazı vatandaÅŸlar ise kurumun bilet satış saatini genel müdürlükleri aracılığıyla bazı vatandaÅŸlara bildirdiklerini dolayısıyla haksız bir ÅŸekilde bilet alamayarak maÄŸdur edildiklerini ifade ettiler. BaÅŸvuru sahibi vatandaÅŸlar Kamu DenetçiliÄŸi Kurumu’nun ilgili idareyle görüÅŸerek bilet satışlarının tarihi yanında satışa çıkacağı saati de ÅŸeffaf bir ÅŸekilde kamuoyuna duyurmasını talep ettiler. BaÅŸvurular Ombudsman tarafından incelenmeye alındı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.