Sosyal Medya

Güncel

Mesut Barzani uyardı: DEAŞ bitmedi

Eski IKBY Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi Genel Başkanı Mesut Barzani, terör örgütü DEAŞ'ın Irak ve Suriye'de hâlâ tehdit oluşturduğu uyarısında bulundu



Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) BaÅŸkanı Mesut Barzani, terör örgütü DEAÅž'ın askeri açıdan zayıflatılmasına raÄŸmen Irak ve Suriye'de tehdit oluÅŸturmaya devam ettiÄŸini belirtti. 

Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel BaÅŸkanı Barzani, AB Dış Ä°liÅŸkiler Servisi Genel Sekreter Yardımcısı Jean Christophe Belliard ve beraberindeki heyetle Erbil'deki konutunda bir araya geldi. 

GörüÅŸmede Barzani ve Berlliard, bölgenin siyasi durumu, Erbil ve BaÄŸdat arasındaki iliÅŸkiler ve IKBY'deki siyasi geliÅŸmeleri ele aldı. 

Terörün bölgenin güvenliÄŸi ve istikrarına kastettiÄŸini belirten Barzani, DEAÅž'ın askeri gücünün kırıldığını ancak Irak ve Suriye'de tehdit oluÅŸturmaya devam ettiÄŸini söyledi.

Berlliard ise Avrupa BirliÄŸi'nin IKBY'ye reform, idare ve ekonomi gibi alanlarda danışmanlık desteÄŸi vermeye hazır olduÄŸunu kaydetti. 

IKBY BaÅŸbakanı Neçirvan Barzani de pazar günü düzenlediÄŸi basın toplantısında, DEAÅž'ın Irak'ın farklı bölgelerinde yeniden ortaya çıkma tehlikesine iliÅŸkin uyarıda bulunmuÅŸtu. 

Terör örgütü DEAÅž, 10 Haziran 2014'te baÅŸta Musul olmak üzere Irak topraklarının üçte birini ele geçirdi. Irak güçleri, yaklaşık üç yıl aradan sonra Temmuz 2017'de Musul'u DEAÅž'tan geri alabildi. 

Irak'ın DEAÅž'a karşı zafer ilan etmesinin üzerinden 1 yıl geçmesine raÄŸmen örgüt özellikle Musul'un batı bölgesiyle Kerkük, Diyala, Salahaddin ve Enbar'ın kırsal kesimlerinde zaman zaman saldırılarına devam ediyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.