Sosyal Medya

Kürsü

Fatih Altaylı: İnanılır gibi değil, Allah Kılıçdaroğlu'na sabır versin

Fatih Altaylı, "Allah kolaylık versin Kemal Bey" başlığıyla yayımlanan yazısında "Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday belirleme ve aday açıklama süreçlerindeki garabetlerin, CHP seçmeninde ve örgütünde yarattığı 'hayal kırıklığı' ve hatta 'öfkeyi' yazdım dün. Haliyle CHP’den tanıdığım bazı isimler aradı. Bir dönem parti içinde önemli görevler de üstlenmiş birinin anlattıkları, inanılır gibi değildi" ifadesini kullandı.



"Meraklılara bir özet yapayım" diyen Altaylı, bu kiÅŸisinin kendisine anlattıklarını ÅŸöyle aktardı:
— CHP içinde Türkiye siyasetini gerçekten okumaya çalışan fazla kiÅŸi yok. Özellikle de MYK’da. Ä°yi niyetli olarak tanımlayabileceÄŸimiz tek kiÅŸi Genel BaÅŸkan. Samimi olarak süreçleri anlamaya ve yönetmeye çalışıyor. MYK ne partinin ne de Türkiye’nin geleceÄŸi ile ilgili bir anlayışa sahip deÄŸil. Bu durum diÄŸer partilerde de muhtemelen farklı deÄŸil ama CHP’nin böyle olmaması lazım. Yerel seçimde aday belirleme sürecinin detaylarını anlatsam oturur aÄŸlarsın. MYK üyeleri al gülüm ve gülüm anlayışı içinde. Her birinin kafasında kendine yakın bir aday ismi var. Oturup aralarında pazarlık ediyorlar. Sen benim adayımı destekle ben de senin adayını destekleyeyim anlayışı içindeler. Kemal Bey bu pazarlık süreçlerinin içinde deÄŸil ve bunlarla baÅŸ edemiyor. Aday belirlenirken hiç kimse o adayın seçim bölgesinde bir artı saÄŸlayıp saÄŸlamayacağını, il geneline nasıl bir oy katkısı yapacağını hesaplamıyor. Benim adamım olsun isterse oyları düÅŸürsün anlayışı içinde davranan bir MYK var. Kazanması pek mümkün görünmeyen yerlerde bile benim adayım olsun isterse tek puanlık artış saÄŸlamasın anlayışı var.
 
- ÇoÄŸunluk es kaza kazanırsa benim adayım kazanmış olsun diye bakıyor meseleye. Her ilçe adayının saÄŸlayacağı bir iki puanlık artışın büyükÅŸehri kazandırma ihtimalini arttırdığını kimse göz önüne almak istemiyor. Yıllarca bir ilçede ilçe baÅŸkanlığı yapmış birini bambaÅŸka bir ilçeden baÅŸkan adayı göstermeyi kimseye anlatmak mümkün deÄŸil. Garanti görülen yerler için verilen kavga akıl alır gibi deÄŸil. Bu kadar sert bir mücadeleyi iktidar partisine karşı bile vermiyor kimse. Herkes siyasi dürüstlükten söz ederek istemediÄŸi adayı karalıyor ama aynı kiÅŸiler ÅŸaibenin bini bir para olmuÅŸ baÅŸkanları aday yapmak için canhıraÅŸ uÄŸraşıyorlar. Daha önce büyükÅŸehir adayı yaptığımız bir kiÅŸiyi aday yapmıyoruz. Tamam kabul. Ama hakkında ondan çok daha fazla iddialar olan birini hiç çekinmeden aday gösterebiliyor MYK.
 
- Ä°zmir’de Tunç Soyer en güçlü adayımızdı. Onu gösterebilmek için bile ne uÄŸraÅŸlar verildi bir bilsen. Ä°ÅŸlerine geldiÄŸi zaman örgütü savunan ama iÅŸlerine gelmediÄŸi zaman örgütü yok sayan bir anlayış içinde olan çok isim var. Bu Türkiye’nin genel geçer siyaseti olabilir ama biz bir alternatif sunma iddiasındaysak, kendi içimizde baÅŸlamalıyız farklı davranmaya. Fakat öyle bir niyet yok. 
'BAÅžKA YAPACAK BÄ°R ÅžEY YOK'
 
Altaylı, yazısını "Türkiye’de gidiÅŸattan memnun olmayan milyonların umut baÄŸladığı partinin durumunun içerden özeti bu. Allah Kemal KılıçdaroÄŸlu’na sabır versin demekten baÅŸka yapacak bir ÅŸey yok" diye noktaladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.