Sosyal Medya

Güncel

Gizli belgeleri yayınlayan Erdem Gül'e ödül

Cumhuriyet Gazetesi'nden kovulan MİT TIR'ları davası sanığı gazeteci Erdem Gül, CHP'nin Adalar Belediye Başkan Adayı oldu.



31 Mart yerel seçimlerinde CHP adına yarışacak isimler belli oldu. CHP'nin belirlediÄŸi baÅŸkan adayları listesinde skandal bir isim de bulunuyor. CHP'nin Adalar Belediye BaÅŸkan Adayı olarak gösterdiÄŸi Erdem Gül, devletin gizli belgelerini açıklamak suçundan 5 yıl hapis cezası almıştı.
 
CHP'nin uzun süredir merak edilen Ä°stanbul adayları belli oldu. CHP'nin ÅžiÅŸli adayı yine belli olmazken 30 ilçenin baÅŸkan adayı kesinleÅŸti. CHP PM'de 18 saatlik toplantının ardından açıklanan isimlerin bazıları ÅŸaşırtıcı oldu. KılıçdaroÄŸlu'nun tercih ettiÄŸi isimler arasında 'devlet sırrını ifÅŸa etmekten' ceza almış Erdem Gül ve 'yolsuzluk' iddiaları sebebiyle görevden alınan AtaÅŸehir belediye baÅŸkanı dikkat çekti.
 
Ä°stanbul'da 5 CHP belediyesinde mevcut baÅŸkanlar koltuklarını korurken 5'inde yeni adaylar tercih edildi. Canan KaftancıoÄŸlu'nun istifa etmesine neden olduÄŸu iddia edilen Bülent KerimoÄŸlu da tekrar Bakırköy Belediye BaÅŸkan adayı oldu.
 
Kadıköy belediye baÅŸkan adayı
CHP'nin en rahat belediye baÅŸkanlığı kazandığı yerlerden biri Kadıköy. Mevcut Kadıköy Belediye BaÅŸkanı Aykurt NuhoÄŸlu, koltuÄŸunu koruyamadı. Yerine Kadıköy baÅŸkan adayı olarak Åžerdil Dara Odabaşı tercih edildi.
 
Kartal Belediye BaÅŸkanı olan Altınok Öz'ün yerine ise Gökhan Yüksel aday gösterildi. Avcılar Belediye BaÅŸkanı Hanay Handan Toprak Benli'nin yerine ise Turan Hançerli aday gösterildi.
 
Ataşehir şaşırttı
AtaÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı yeniden Battal Ä°lgezdi oldu. Battal Ä°lgezdi'ye, Ä°çiÅŸleri Bakanlığı tarafından baÅŸkanlık görevinden el çektirilmiÅŸti. Ä°lgezdi MYK’da oluÅŸturulan listede yer almazken PM toplantısı sonucunda AtaÅŸehir adayı yapıldı.
 
Battal Ä°lgezdi neyle suçlanmıştı? : Battal Ä°lgezdi hakkında 2017 yılında helikopter pisti davası açılmıştı.Ä°lgizde ile altı belediye çalışanı, yeÅŸil alana mevzuata aykırı olarak helikopter pisti yaptırıp, pisti AÄŸaoÄŸlu Åžirketler Grubu'nun kullanımına sunmakla itham edilmiÅŸti. Ä°lgezdi ve ekibi 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandıkları davadan beraat etmiÅŸti.
 
Adalar adayı MİT tırlarından tutukluydu
CHP'nin belirlediÄŸi baÅŸkan adayları listesinde en dikkat çekeni Adalar adayı oldu. Erdem Gül, MÄ°T Tırları haberi dolayısıyla 26 Kasım 2015 tarihinde dönemin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile birlikte tutuklanmıştı. 92 gün sonra serbest bırakılan Erdem Gül, Cumhuriyet Gazetesi Ankara sorumlusuydu. Devletin gizli belgeleri açıklamak suçundan 5 yıl hapis cezası alan Erdem Gül, aslen Giresunlu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.