Sosyal Medya

Güncel

Yunanistan'dan 10 yıl sonra asgari ücret kararı

Yunanistan'da hükümet, ekonomik krizden çıkmaya çalışan ülkede yaklaşık 10 yılın ardından asgari ücreti artırma kararı aldı.



Yunanistan BaÅŸbakanı Aleksis Çipras, kabine toplantısında yaptığı konuÅŸmada, "10 yıl süren maaÅŸ kesintilerinden sonra, bir baÅŸka tarihi adım atmak için sizlere çaÄŸrıda bulunuyorum. Asgari ücretin 650 avro olarak belirlenmesi teklifimi onaylamanızı istiyorum." dedi.
Önerisine bakanların alkışla karşılık verdiÄŸi Çipras, "Tepkinizden teklifimin kabul edildiÄŸini düÅŸünüyorum." ifadelerini kullandı.

Çipras ayrıca, 25 yaÅŸ altı gençlere uygulanan daha düÅŸük asgari ücret yerine her yaÅŸ grubuna aynı asgari ücretin verileceÄŸini kaydetti.

YÜZDE 11 ARTIÅž

AÄŸustos 2018'de yaklaşık 8 yılın ardından kurtarma paketi programından çıkan ülkede, asgari ücret 586 avro, gençler için asgari ücret ise 510 avro düzeyinde bulunuyor. Kemer sıkma önlemleri kapsamında asgari ücret 2012 yılında yüzde 22 oranında kesintiye uÄŸramıştı.

Çalışma Bakanı Efi Ahçioglu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, normal asgari ücrette artışın yaklaşık yüzde 11, gençlerde ise yüzde 27 olacağını belirtti.

Ahçioglu, "Artış, yaÅŸ farkı olmaksızın herkese 1 Åžubat'tan itibaren uygulanacak." ifadelerini kullandı.

Yunan hükümeti 2018'de yüzde 2,1, bu yıl ise yüzde 2,5 büyüme oranı öngörüyor. Ülkede iÅŸsizlik oranı son yıllarda gerileyerek yüzde 18,6'ya düÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.