Sosyal Medya

Güncel

Akın akın geldiler: 20 dakikada 11 bin tane toplandı...

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Plastik şişe getir bez çantanı götür projesi kapsamında vatandaşlar yaklaşık 100 metre uzunluğunda kuyruk oluştururken, 20 dakikada 11 bin plastik şişe toplandı.



Safranbolu Misak-ı Milli Meydanında yapılan etkinlikte plastik ÅŸiÅŸe getiren vatandaÅŸlar yaklaşık 100 metre uzunluÄŸunda kuyruk oluÅŸturdu. Karabük Valisi Fuat Gürel, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye BaÅŸkanı Fatih Ürkmezer, Ä°lçe Emniyet Müdürü Osman Gül ve Ä°lçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Burak Ören, sıradaki vatandaÅŸlara bez çanta verdi. 20 dakikada 11 bin plastik ÅŸiÅŸe konteynerlere konulurken, 500 çanta dağıtıldı.
Karabük Valisi Fuat Gürel, Bu duyarlılığa ortak olmak için buradayız. Halkımızın çok yoÄŸun bir teveccühü var. Ä°nÅŸallah bütün illerimize, ilçelerimize örnek olur. Hem çevre duyarlılığımız artar hem çevreye olan katkımız artar hem de doÄŸada kaybolması yüz yıllar alan materyallerden kurtulmayla alakalı baÅŸlangıç olur. 20 dakikada 11 bin pet ÅŸiÅŸe toplamış olduk. Büyük bir rakam. Ä°nÅŸallah bundan sonraki süreçte de pet ÅŸiÅŸelerin kullanılmasını önlemek adına güzel projeler baÅŸlatılır. dedi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye BaÅŸkanı Fatih Ürkmezer ise vatandaÅŸları daha duyarlı olmaya davet etti. Åžimdiye kadar düzenledikleri 3 etkinlikte 40 bin üzerinde plastik ÅŸiÅŸe topladıklarını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.