Sosyal Medya

Güncel

Eski Starbucks CEO'su ABD Başkanlığına aday oluyor

Eski Starbucks CEO'su Howard Schultz, ABD Başkanlığına aday olmayı ciddi şekilde düşündüğünü açıkladı.



ABD'yi 2020 baÅŸkanlık seçiminin heyecanı sarmaya baÅŸladı. BaÅŸkan Donald Trump'ın varlığına raÄŸmen Cumhuriyetçi Parti'de heyecanlı bir yarış beklenirken Trump'a muhalif Demokratik Parti'de daha ÅŸimdiden aday patlaması yaÅŸanıyor. BaÅŸkanlık seçiminin sosu olan bağımsız adayların genelde zengin iÅŸadamlarından çıkması geleneÄŸi de bozulmayacaÄŸa benziyor.

Saha kenarında ısınmaya başlayan ilk milyarder eski Starbucks CEO'su Howard Schultz oldu.

CBS'in '60 Dakika' programına konuşan Schultz, merkezci bağımsız aday olarak yarışmayı ciddi ciddi değerlendirdiğini belirtti.

Kahve zinciri devinin kurucusu, "Çok kırılgan zamanlardan geçiyoruz" diyerek ÅŸöyle devam etti:

"Bu BaÅŸkan'ın baÅŸkan olma niteliklerine sahip olmaması yetmezmiÅŸ gibi her iki parti de Amerikan halkı adına gerekli olan ÅŸeyleri yerine getirmek yerine her gün birbirlerinden intikam alma politikaları peÅŸinde koÅŸuyor, bu konuda çok istikrarlılar."

EKÄ°BÄ° ARAÅžTIRMA YAPIYOR

Geçen hafta CNN, yakın çevresinden iki kiÅŸiye dayanarak Schultz'un 2020'de bağımsız adaylık için potansiyel olup olmadığını araÅŸtırdığını duyurmuÅŸtu.

Ünlü yatırımcının danışmanlarına yakın bir kiÅŸi, Schultz'un ekibinin böyle bir olanak olup olmadığını araÅŸtırdığını, ama tüm seçeneklerin masada olduÄŸunu aktarıp ÅŸunları söylemiÅŸti:

"Schultz hem kendi geleceÄŸi hem de ülkesine en iyi nasıl hizmet edebileceÄŸini derinlemesine düÅŸünüyor."Kendini 'ömür boyu Demokrat' diye niteleyen 65 yaşındaki iÅŸadamı, Starbucks Yönetim Kurulu BaÅŸkanlığı ve CEO görevlerini Haziran 2018'de tümden bıraktı.

O sırada da ABD BaÅŸkan adaylığını deÄŸerlendirdiÄŸinden söz ederken özellikle gelir eÅŸitsizliÄŸi sorununa vurgu yapmıştı. Schultz'un Nisan 2017 itibarıyla net serveti 3.1 milyar dolardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.