Sosyal Medya

Güncel

Büyükataman: MHP'nin belediyelerden vazgeçtiğini söylemek sefil bir yalandır

MHP Genel Sekreteri Büyükataman, 'Eşit, adil ve hakkaniyet ölçülerine göre bir mutabakat olmuşken MHP'nin belediyelerden vazgeçtiğini söylemek, sefil ve ahlaksız bir yalan değildir de nedir.' dedi.



MHP Genel Sekreteri Ä°smet Büyükataman, partisinin Bursa Ä°l BaÅŸkanlığında düzenlenen basın toplantısında, Milliyetçi Hareket'in Türk ve Ä°slam coÄŸrafyalarının umudu olmak, TürklüÄŸün bekası için var olduÄŸunu söyledi.

Türkiye'nin istikrar ve güvenliÄŸe kavuÅŸması hususunda sahip oldukları siyasi ve ahlaki sorumluluÄŸun gereÄŸini gönül huzuruyla yerine getirdiklerini anlatan Büyükataman, "Hak bildiÄŸimiz yoldan ayrılmayız. Halkın çizgisinden, milletin rotasından sapmayız. Türk milletinin bütün deÄŸerlerini, tasalarını, beklentilerini, geçmiÅŸini ve geleceÄŸini kucaklayan bir anlayışla 'önce ülkem ve milletim, sonra partim' diyoruz. Birlikte rahmet olacağı inancıyla yürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Büyükataman, Türkiye'nin hiçbir tehdidi alttan almadığını, hiçbir tehdide göz yummadığını dile getirdi. Bu mücadelelerin tamamının Cumhur Ä°ttifakı'nın saÄŸladığı huzur ve güven ortamında verildiÄŸini vurgulayan Büyükataman, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Verilmesi gereken mücadeleler son bulmuÅŸ deÄŸildir. Korunacak çok mevzi ve alınacak çok yol vardır. Bugün Fırat'ın doÄŸusu fitnenin boynudur. Refakatçisi emperyalizm olan Rojava projesi tedavülden kaldırılmalıdır. Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüÄŸünü sakatlayacak, Türkiye'nin milli güvenliÄŸini sabote edecek her türlü mütecaviz tertibe karşı uyanık olmak, zaruridir. Åžanlıurfa ve Şırnak sınırları arasında kalan Fırat'ın doÄŸusu kan, gözyaşı, cinayet ve hıyanet kıskacındadır. Güney Kıbrıs Rum yönetimi, DoÄŸu Akdeniz'de münhasır ekonomik bölge ilan ederek egemenlik haklarımıza meydan okumakta, Türk varlığını adada eritmeye kalkışmaktadır. Yunanistan yönetimi, Ege'de sabrımızı zorlamakta, tacizlerini artırarak devam ettirmekte, 'Türkler gelirse yerle bir ederiz' diyerek sanal diklenmeler yapmaktadır. Ellerinde on binlerce Filistinli masumun kanı bulunan Netanyahu ve yönetimi katliamcı yaftası vurma ahlaksızlığına yeltenmektedir. Dünyayı yaÅŸanmaz bir yer kılmaya yemin etmiÅŸ gözüken Trump, 'Kürtlerin Türkler tarafından katledilmemesi konusunun güvenceye alınması, Amerikan misyonunun hala önemli bir parçasıdır' ÅŸeklindeki açıklamasıyla Türkiye konusundaki tavrını ortaya koymuÅŸtur."

Tüm bu eylemleri görüp de düÅŸmanın fırsat kolladığını okuyamayanların siyaseten umduklarını sorguladığını söyleyen Büyükataman, "31 Mart Mahalli Ä°dareler Seçimlerini beka meselesi olarak görmediÄŸini söyleyenler, bu tehditleri dost sohbeti olarak mı deÄŸerlendirmekte?" deÄŸerlendirmesini yaptı.

"Hesabımız mahÅŸere kalmadan görülecektir"

MHP Genel Sekreteri, Cumhur Ä°ttifakı'nın, Türkiye'yi karıştırmayı, Türkiye'nin önünü kesmeyi, 2023 hedeflerine ulaÅŸmasını engellemeyi amaçlayan bütün planların temizlenmesinde "siyasi greyder" görevi gördüÄŸünü anlattı.

Mahalli Ä°dareler Genel Seçimlerini, Cumhuriyet'in kuruluÅŸunun 100. yıl dönümüne giden süreci en kritik yol aÄŸzı olarak nitelendiren Büyükataman, CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi'nin tam manasıyla yerleÅŸip kurum ve kurallarıyla kökleÅŸebilmesi için 31 Mart 2019'un demokratik ve güvenli ÅŸekilde geçilmesinin ÅŸart olduÄŸunu belirtti.

Büyükataman, ÅŸöyle devam etti:

"Son dönemlerde artan sosyal ÅŸiddet, yoÄŸunlaÅŸan toplumsal gerginlik bizi fazlasıyla kaygılandırmaktadır. 31 Mart öncesi ülkemizin huzurunu kaçırmak istiyorlar. Sokakları karıştırmayı projelendiriyorlar. 1 Nisan sabahı için hazırlık yapıyorlar. Toplumsal uyum ve düzenin mukavemetini kırmayı amaçlıyorlar. Kandil'deki terör elebaÅŸları sosyal medya aracılığıyla sahte hesaplar açtırarak, Kürt kökenli vatandaÅŸlara kötü muamele yapıldığını, açıktan ve acımasızca saldırıldığını iddia ederek fitneyi alevlendirmektedir. Bu düÅŸmanlıkların hepsi üst bir akıl tarafından planlanıp toplumsal hayata indirilmektedir. 31 Mart 2019'a kadar bu kapsamda daha da fazla olay ve geliÅŸmeye ÅŸahit olma ihtimali ziyadesiyle vardır ve fazladır. Sosyal ve ekonomik memnuniyetsizliklerin siyasal itiraza dönüÅŸmesi için titiz bir çaba harcanmaktadır. 'Gezi ruhu' dedikleri ruhtan kötü kokular gelmektedir. 24 Haziran 2018'de milli uyanışı kundaklayamayan, milli diriliÅŸe engel olamayan iç ve dış odaklar, 31 Mart 2019'da da aynısına mahkum olacaklar ve sukutuhayale uÄŸrayacaklardır."

Türk milletinin bu tarz oyunlara karnının tok olduÄŸuna dikkati çeken Büyükataman, "CHP'sinden Ä°P'sine, HDP'sinden PKK ve FETÖ'süne kadar kim Türkiye'nin tarihsel yürüyüÅŸünü kesmek istiyorsa onunla hesabımız mahÅŸere kalmadan bu dünyada görülecektir." diye konuÅŸtu.

"Konuyu at pazarlığına çevirmedik"

Ä°smet Büyükataman, Cumhur Ä°ttifakı'nın sürmesinde Türk milleti adına fayda gördüklerini ifade etti.

Cumhur Ä°ttifakı kapsamında yerel seçim hazırlık sürecine deÄŸinen Büyükataman, ÅŸunları söyledi:

"31 Mart seçimlerinde, hangi partinin ne kadar belediye kazanacağından daha fazla Türkiye'nin tarihi hak ve çıkarlarının geleceÄŸi belirleyici olacaktır. Bu konuya bakış açımız bu olduÄŸu halde iftiralar ve yalanların ardı arkası kesilmemiÅŸtir. 30 büyükÅŸehir belediye baÅŸkanlığı ile ilçe belediyelerinde Cumhur Ä°ttifakı'nın doÄŸasına ve ahlakına uygun olarak, AK Parti ile anlaÅŸtık, uzlaÅŸtık. 30 Mart 2014 seçimi ve 24 Haziran 2018 seçimlerinde alınan oylara göre 31 Mart 2019 yol haritasını belirledik. BüyükÅŸehir belediyeleri ile bunların alt belediyeleri için 30 Mart 2014'ü baz alarak, partimizin yönetiminde olan hiçbir belediyede AK Parti aday çıkarmadı. Hatta 30 Mart 2014'e göre partimizin yönetimi altında olmayan bazı yerlerde de AK Parti yine aday göstermedi. Hakeza biz de öyle yaptık. Konuyu at pazarlığına çevirmedik. EÅŸit, adil ve hakkaniyet ölçülerine göre bir mutabakat olmuÅŸken MHP'nin belediyelerden vazgeçtiÄŸini söylemek, sefil ve ahlaksız bir yalan deÄŸildir de nedir?"

MHP'nin, 51 il ve bunların ilçelerinde kendi adaylarıyla seçime katılacağını hatırlatan Büyükataman, "Yalana ne gerek vardır? Akılları bulandırmaya niye ihtiyaç duyulur? MHP'yi erkenden havlu atmış gibi göstermek, iddialarından vazgeçmiÅŸ gibi sunmak nasıl bir ahlaksızlıktır? Ä°nanıyorum ki MHP, 31 Mart'ta muazzam bir çıkış yakalayarak, fitne ve fesat yayan bütün mihrakların tuzaklarını tamamıyla bertaraf edecektir." deÄŸerlendirmesinde bulundu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.