Sosyal Medya

Güncel

İngiliz Bakan Leadsom, Brexit’in birkaç hafta ertelenebileceğini söyledi

İngiltere Çalışma Bakanı Andrea Leadsom bugün parlementoda, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma hamlesinin, milletvekillerinin çekilme anlaşmasını onaylamaları için zaman tanınması gerektiğini ve bu yüzden birkaç hafta ertelenebileceğini söyledi.



Brüksel'de Mecliste 202'ye karşı 432 oyla 15 Ocak'ta müzakere edilen büyük oylamadan sonra en büyük belirsizlik ayrılmanın ÅŸartlarını konusunu içeriyor. Avam Kamarası, salı günü bir dizi deÄŸiÅŸiklikle tekrar oy kullanacak.

BBC'de ki konuÅŸmasında Andrea Leadsom, AB'deki arkadaÅŸ ve komÅŸularıyla çok güçlü bir iliÅŸkilerinin olduÄŸunu, mevzuatı her ÅŸeye raÄŸmen kabul edebileceklerini ve kesinlikle birkaç hafta daha gerektiÄŸini ayrıca bu süre sonunda kesinleÅŸeceÄŸinden emin olduÄŸunu açıkladı.

Bakan, bunun zorunlu olmadığını ve ayrıca 29 Mart'ta sona erecek olan Avrupa AntlaÅŸmasının 50. Maddesinin uygulanmasıyla belirlenen iki yıllık sürenin uzatılması gerektiÄŸi anlamına geldiÄŸini de sözlerine ekledi.

Ä°ngltere'nin dikkatlice düÅŸünmesi gerektiÄŸini düÅŸündüÄŸünü ve Avam Kamarası ve Lordlar Kamarası'nın iyi niyetle ve kararlılıkla, bu mevzuatı zaman içinde onaylayabileceÄŸini söyledi. Theresa May'in sözcüsü, hükümetin tutumunun deÄŸiÅŸmediÄŸini söyledi. 50. Maddenin uzatılmasını planlamıadıklarını ve bu yılın 29 Mart'ında AB'den ayrıldıklarında mevzuatın hazır olması için gerekli olan her ÅŸeyi yapmaya kararlı olduklarını belirtti.

Kaynak: Reuters.fr

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.