Sosyal Medya

Güncel

Yalçın Topçu: Ülkeler hizaya çekilmek isteniyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Venezuela'daki son durumu “Milli İradeye tasallut kim tarafından gelirse gelsin Türkiye karşısında durur" sözleriyle değerlendirir.



CumhurbaÅŸkanı BaÅŸdanışmanı Yalçın Topçu “Ne yazık ki ülkemizde de yapılanlara baktığımız zaman, böyle bir küresel savaÅŸa döndürüldü. Siyaset yoluyla ülkeler hizaya çekilmek isteniyor” dedi. 
 
Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Bracho, Stratejik DüÅŸünce Enstitüsü'nde (SDE) düzenlenen bir konferansta Venezuela'da Ulusal Meclis BaÅŸkanı Juan Guaido'nun kendisini geçici devlet baÅŸkanı ilan etmesine iliÅŸkin açıklamalarda bulundu. Latin Amerika coÄŸrafyasında çok önemli olayların cereyan ettiÄŸini belirten Bracho, Venezuela'daki olayların aslında yeni bir formatta darbe teÅŸebbüsünün tezahürü olduÄŸunu söyledi. ABD ve ABD'ye güdümlü bazı ülkelerin, yasal ve anayasaya uygun bir ÅŸekilde seçilmiÅŸ devlet baÅŸkanını tanımama teÅŸebbüsünde bulunduklarını dile getiren Bracho, “Bu bahsi geçen ülkeler Venezuela'da kendi kendine devlet baÅŸkanı ilan eden bir ÅŸahsı devlet baÅŸkanı ilan ettiler. Dünyanın hiçbir ülkesinde kimse durduk yerde kendini devlet baÅŸkanı ilan edemez. Ä°ktidarı iktidara taşıyan halkın kararlarıdır, olması gereken doÄŸal süreç budur. Yürütme yetkisinin kimde olacağına halkın dışında kimse karar veremez. BaÅŸka ülkeler de bunu dışarıdan dizayn edemez. Bizim ülkemizin kaderine halkın kendisi karar verir” diye konuÅŸtu.
 
Yalçın Topçu CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın mesajını anımsattı
Konferansta CumhurbaÅŸkanı BaÅŸdanışmanı ve SDE Yüksek Ä°stiÅŸare ve Danışma Kurulu Üyesi Yalçın Topçu da yer aldı. Gazetecilerin sorusu üzerine Venezuela'da meydana gelen olaylara dair deÄŸerlendirmede bulunan Topçu, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın “Maduro kardeÅŸim! Dik dur, yanındayız” mesajını anımsattı. Bu ifadenin Türk milletinin ve devletinin bu olaylara karşı duruÅŸunun en net ÅŸekilde göstergesi olduÄŸunu ifade eden Topçu, “milli iradeye tasallut kim tarafından gelirse gelsin Türkiye karşısında durur” dedi.
 
“Ülkeler hizaya çekilmek isteniyor”
Türkiye'nin barış ve özgürlükten ve özellikle dillere pelesenk olan demokrasiden yana olduÄŸunun altını çizen Topçu, “Ne yazık ki ülkemizde de yapılanlara baktığımız zaman, böyle bir küresel savaÅŸa döndürüldü. Siyaset yoluyla ülkeler hizaya çekilmek isteniyor. Basın yolları, ekonomik ve terör örgütleri kullanılarak kendi yanlarında olmayan ülkeleri hizaya çekmek istiyorlar. Bunu kabul etmek doÄŸru deÄŸil” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
Topçu, Türkiye'nin yüzde 52 buçuk oyuyla seçilmiÅŸ CumhurbaÅŸkanı'nın, Meclis'in ve Türk halkının dünyada bu tür iÅŸlerin olmasını istemediÄŸini kaydetti. Topçu Türkiye'nin Venezuela'nın yanında olduÄŸu mesajını verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.