Sosyal Medya

Güncel

ABD'de kara kış can aldı

ABD'nin çeşitli eyaletlerinde soğuk hava nedeniyle 8 kişi hayatını kaybetti. Pazartesi sabahı itibariyle 280 uçak seferi iptal edildi.



ABD'nin özellikle doÄŸusunda hafta sonundan bu yana etkili olan aşırı soÄŸuklar nedeniyle 8 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi, yüzlerce uçak seferi iptal edildi.

Mevsimin en soÄŸuk günlerinin yaÅŸandığı ABD'deki yetkililer, hafta sonundan bu yana 8 kiÅŸinin ÅŸiddetli soÄŸuklar nedeniyle hayatını kaybettiÄŸini belirtti.

Chicago'da 12 yaşındaki bir kız çocuÄŸu, evinin dışında oynarken üzerine kar kütlesinin düÅŸmesi sonucu, Connecticut'ta bir tesisatçı, elektrik hattını kontrol ederken devrilen aÄŸacın altında kalarak yaÅŸamlarını yitirdi.

Kar temizlerken düÅŸen 59 ve 91 yaÅŸlarındaki iki kiÅŸi kaldırıldıkları hastanede, Winconsin'de 2 kiÅŸi ise karlı yolda yaptıkları trafik kazası nedeniyle öldü.


Missouri'de de 30 yaşındaki bir sürücü, karla kaplı yolda direksiyon hakimiyetini kaybettiÄŸi aracının baÅŸka bir araçla çarpışması sonucu yaÅŸamını yitirdi.

Kansas eyaletinde de bir kar temizleme aracının devrilmesi sonucu sürücü öldü.

UÇAK SEFERLERÄ° Ä°PTAL EDÄ°LDÄ°

Uçak seferlerini takip eden FlightAware ÅŸirketine göre, pazartesi sabahı itibariyle yaklaşık 280 uçak seferi iptal edildi.

ABD'nin kuzeydoÄŸu bölgesinde sıcaklıkların sıfırın altında 7 derece civarında olacağı belirtilirken, New York ve New Jersey'de termometreler hissedilen sıcaklığı sıfırın altında 25 derece gösterdi.

Uzmanlar, sürücülere karlı ve buzlu yollarda araç kullanırken dikkatli olmaları uyarısında bulundu, evlerde de elektrikli battaniye ve ısıtıcı kullanımı konusunda dikkatli olunması istendi.

CNN meteorolojisti Pedram Jahaveri, 74 milyondan fazla Amerikalı'nın "mevsimin en soğuk hava şartlarından" etkilendiğini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.