Sosyal Medya

Saadet Partisi'nin adı değişiyor, başına Abdullah Gül geliyor

Piar Araştırma Başkanı Kadir Atalay, TV5’te yaşanan dönüşümün ardından bir yazı kaleme aldı. Sosyal medya hesabında paylaştığı analizde Atalay, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ona yakın isimlerin 1 Nisan seçimleri için hazırlandığını iddia etti.



- TV5'te baÅŸlayan yenilenme süreci, Türk sağında pek yakında ortaya çıkacak yeni geliÅŸmelere ışık tutuyor. Dikkatli gözler mutlaka fark etmiÅŸtir. Biz fark etmeyenler için yazalım. Birkaç zamandır izliyor, gözlemliyorum TV5'te çok büyük deÄŸiÅŸiklikler var. ÖrneÄŸin yenilenen kadro, stüdyolar, görüntü ve ses kalitesi… Hepsinde büyük bir profesyonelleÅŸme fark ediliyor. Elbette bunlar para akışı ile kolaylıkla yapılabilecek iÅŸler. Ama asıl gözlemlediÄŸim, büyük bir paradigma deÄŸiÅŸimi. Belli ki Milli GörüÅŸ'ün yüzü, Milli GörüÅŸ'ün paradigmalarını deÄŸiÅŸtirecek. Seçkin konular ve konuklar, Milli GörüÅŸ'ü, uç noktalarda olmayan herkesin evine, aklına sokacak gibi görünüyor. Bu deÄŸiÅŸimin ana taşıyıcısı olmalı. 1- Para 2- Ä°nsan kaynağı 3- Yeni bir akıl para ile insan kaynağı çözmüÅŸ, bu belli.
 
— Peki bu parayı, insan kaynağını ve deÄŸiÅŸimi saÄŸlayan akıl kim? Bu üçünü birden Milli GörüÅŸ'e kim hibe edebildi? Ä°ÅŸte, en önemli konu bu. Bence bu akıl, Abdullah Gül ve onun çevresi. Amaç ne? Gül ve ekibi, Ak Parti ve ErdoÄŸan'ı doÄŸrudan hedef alarak yıkmaya çalışmıyor; ErdoÄŸan'ın ÅŸeytanlaÅŸtırma kabiliyeti yüksek ve onlar AK Parti seçmenine düÅŸman olarak siyasette ÅŸanslarının olmadığını biliyorlar ve bu yüzden hazırlık 31 Mart için deÄŸil, 1 Nisan için yapılıyor.
 
- Åžöyle; AK Parti'nin yerel seçimlere kadar doÄŸal yıpranma yaÅŸayacağını, bir kısım seçmeninin zaten kopmuÅŸ olacağını öngörüyorlar. Ä°kinci olarak; seçim öncesi girilen 'seçim ekonomisi'nin etkilerinin 1 Nisan'dan itibaren, bu güne kadar hiç yaÅŸanmamış gerçek bir ekonomik çöküÅŸ yaratacağını biliyorlar. Yani; "ErdoÄŸan baÅŸarısız" sözünü kendilerinin deÄŸil, seçmenin söyleyeceÄŸi ânı bekliyorlar. Ä°ÅŸte o gün önce Saadet Partisi'nin ismini deÄŸiÅŸtirecekler, sonra Gül lider olacak. Ali Babacan, Mehmet ÅžimÅŸek, Cemil Çiçek, Hüseyin Çelik, dışarıdan bir çok sosyal demokrat, Liberal, merkez saÄŸcı, Kürt bir araya gelecek ve yeni iktidar partisi kurulmuÅŸ olacak. Meclis dağılımı deÄŸiÅŸecek, ErdoÄŸan topal ördek olacak. Erken seçim sonucunda yeniden AB adayı, yeni bir Türkiye tasarlanacak. Tek bilmediÄŸim; Ahmet DavutoÄŸlu içeride mi yoksa dışarıda mı görev alacak? Bence parti dışında kalması daha faydalı olacaktır."

3 Yorum

  1. Korsanpilot

    Ocak 20, 2019 Pazar 12:57

    Madem o kadar ön görülerin kuvverli götüne bir bakkal dükkani acta gelirini yükselt geri zakali oküz

  2. Korsanpilot

    Ocak 20, 2019 Pazar 12:57

    Madem o kadar ön görülerin kuvverli götüne bir bakkal dükkani acta gelirini yükselt geri zakali oküz

  3. Korsanpilot

    Ocak 20, 2019 Pazar 12:57

    Madem o kadar ön görülerin kuvverli götüne bir bakkal dükkani acta gelirini yükselt geri zakali oküz

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.