Sosyal Medya

Güncel

Soylu'dan CHP'li isme sert sözler: Türkiye'ye yalan söylüyorsun

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın, Suriyelilerin yerel seçimlerde aday olması halinde Hatay'ı kazanabileceği iddiasına, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yanıt verdi. Soylu, Savaş'ı kastederek, 'Seçim hesabı için Hatay ve Türkiye'ye açık yalan söylüyorsun' dedi.



Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Lütfü SavaÅŸ'ın, Suriyelilerin Hatay'ın bazı ilçelerinde aday olması halinde belediye baÅŸkanlığını kazanabileceÄŸi iddiasıyla ilgili, "Bir yönetici sorumluluÄŸundan uzak, Hatay ve Türkiye'ye açık yalan söylüyor." ifadesini kullandı.

Bakan Soylu, Twitter hesabından konuyla ilgili paylaşım yaptı.

"Hatay ve Türkiye'ye açık yalan söylüyor"

Paylaşımında, "Hatay Belediye BaÅŸkanı bir yönetici sorumluluÄŸundan uzak, Hatay ve Türkiye'ye açık yalan söylüyor. Seçim hesabı için... Yalan bulaşıcıdır dikkat." ifadelerine yer veren Soylu, Hatay'ın ilçelerindeki seçmen sayıları ile vatandaÅŸlık kazanan Suriyeli seçmen sayılarını da paylaÅŸtı.

"Bir Suriyeli çıkıp..."

Paylaşımda Hatay'daki seçmen sayısının 1 milyon 78 bin 420, vatandaÅŸlık kazanan Suriyeli seçmen sayısının ise 12 bin 596 olduÄŸu, Suriyeli seçmen oranının yüzde 1,17 olarak gerçekleÅŸtiÄŸi belirtildi. Aynı paylaşımda, vatandaÅŸlık kazanan Suriyeli sayısının 20 bin 793, vatandaÅŸlık kazanamayan Suriyeli sayısının ise 232 bin 757 olduÄŸu kaydedildi.

Hatay BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Lütfü SavaÅŸ, daha önce Twitter hesabından "Reyhanlı, Yayladağı, Altınözü ilçelerimizde bir Suriyeli çıkıp 'Ben baÅŸkan adayıyım.' dese ÅŸu an kazanabilecek durumda. 5 sene sonra Kırıkhan'ı kazanabilecek durumda olacak. 10 sene sonra Hatay'ı kazanabilecek durumda olabilecek." mesajını paylaÅŸmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.