Sosyal Medya

Kürsü

Oray Eğin: Enes Kanter’i asalım mı?

Enes Kanter ya çok zeki ya da tamamen kafayı yemiş. Aslında aynı durum diğer FETÖ mensupları için de geçerli. Hapishanede duvarların yok olduğunu, peygamberin gelip kendileriyle konuştuklarını söylüyorlardı.



Oray EÄŸin / Haber Türk
Ä°lkokul mezunu bir ÅŸarlatanın hurafeleri de dini bilgiler deÄŸil, deli saçması fanteziler içeriyordu. Ama bu kadar insanı kendilerine çekebilmiÅŸ olmaları da ÅŸeytani bir baÅŸarı. O yüzden arası yok: Ya çok zekiler ya da tamamen kafayı yemiÅŸler. Ya da çok zeki oldukları için kafayı yemiÅŸ gibi davranıyorlar.
DiÄŸer FETÖ mensupları gibi Kanter de propaganda iÅŸini çok iyi biliyor. Öyle ki oynadığı New York Knicks’in Londra’da yapacağı bir maçı bile milli güvenlik sorununa dönüÅŸtürdü, kendisinin Londra’ya suikasta uÄŸrama ihtimali yüzün gitmediÄŸi yalanını attı. Yalan, çünkü takımı böyle bir durum olmadığını, Kanter’in vize problemi olduÄŸunu söyledi.
 
PASAPORT İŞİNİN DETAYLARI
 
Hidayet TürkoÄŸlu öyle kötü bir açıklama yapmış ki Enes Kanter’le ilgili. Tane tane yalan söylediÄŸi anlatılabilirdi. Üzerime vazife deÄŸil, ama ben anlatayım.
BilindiÄŸi gibi Türk hükümeti 15 Temmuz’dan sonra FETÖ militanı basketbolcunun pasaportunu iptal etmiÅŸti. 
Kanter ise vize problemi olmadığını söyleyerek Twitter’dan bir belge paylaÅŸtı. Yalan söylediÄŸi bizzat paylaÅŸtığı belgeden belli: Üzerinde kocaman “Bu bir pasaport deÄŸildir” yazıyor. Belge Amerikan hükümetinin ülkede oturma izni bulunanlara saÄŸladığı giriÅŸ-çıkış belgesi. ABD’den girip çıkmalarını saÄŸlıyor, ama bir pasaport yerine geçmiyor. 
Amerikan vatandaşı olmayan ama Amerika’da yasal oturma izni bulunan Kanter’in ise pasaportu yok. Pasaportu olmadığı için de vize isteyen ülkelere seyahat etmesi imkansız. Amerikan devleti ülkesinden çıkanlara pasaport kontrolü yapmıyor, bu yüzden mesela isterse Meksika’ya rahatlıkla gidebilir ve geri dönebilir. Ama Ä°ngiltere’ye girmesi için bir pasaporta ve vizeye ihtiyacı var. Kanter’de ne Ä°ngiliz vizesi var, ne de Türk veya Amerikan pasaportu.
Yalanı bu kadar kolay ortaya çıkabilecek olmasına raÄŸmen günlerdir Amerikan basınında NY Knicks’teki FETÖ’cünün yalanı tartışılıyor. 
Dünyanın en iyi basketbolcusu olmayabilir Kanter, ama bulunduÄŸu takım yüzünden göz önünde. Bir haftadır bu yalan isyanına New York medyası kadar New York Knicks’in hayranı ünlüler de kulak kabartıyor, Twitter’da ona bilip-bilmeden destek veriyorlar. Pasaport-vize detayındansa “Baskıcı ErdoÄŸan rejimine karşı mücadelede eden muhalif Türk” masalı da Enes Kanter’in yalanlarına inanmayı kolaylaÅŸtırıyor, çünkü tam da Türkiye’yi köÅŸeye sıkıştırmak isteyen, bir süredir ErdoÄŸan’ı hedef alan Batı’nın istediÄŸi malzeme.
 
DAHA Ä°YÄ° BÄ°R TAKTÄ°K GEREK
 
Türkiye’nin tam da bu krizde yapması gereken Kanter’in yalanını yüzüne vurmaktı. Onun yerine ÅŸimdi kriz daha da tırmandırılıyor, savcılık kırmızı bülten çıkarmak için giriÅŸimde bulunuyor, New York’ta keyfi yerinde olan yalancı Kanter de olayı kabarttıkça kabartıyor. Ben Stiller’dan Spike Lee’ye de Knicks taraftarları bu saçmalıklara inanıyor. 
Bu taktik kimin işine yarıyor?
Sadece Enes Kanter olayında bile FETÖ’yle mücadelenin uluslararası alanda oyunun kuralına göre oynanmadığını görmek mümkün. Çok daha kurnaz ve zekice davranmak gerekiyor bu propaganda uzmanlarına karşı. Batı’ya malzeme vermek, örgütün kendini maÄŸdur gibi göstermesi yerine daha kurnaz adımlar ÅŸart. Zira örgüt hep iki adım önde. 
Türkiye Cumhuriyeti açık açık Kanter’le ÅŸahsi bir sorunu olmadığını söylemeli. Bu süreçte pasaportunu iptal etmeye, ailesine baskı yapmaya gerek bile yoktu çünkü Kanter örgütün suç katmaları içinde önemsenmemesi gereken bir zavallı. 
Örgüte baÄŸlılığını çözmek de güç deÄŸil. Zira Amerika’da sürdürmek istediÄŸi basketbol kariyeri tam engellere takılmışken mucize eseri NBA’de kendisine yer buluyor. Kanter’in NBA kariyerinin Utah Jazz’da baÅŸlaması tesadüf mü? Utah, FETÖ’nün çok güçlü olduÄŸu, Emrullah Uslu gibi polislerini yetiÅŸtirdiÄŸi, hatta örgüt yapılanmasının ilk adımlarının atıldığı, ilk fikri altyapısının hazırlandığı yer. Utah demek biraz da FETÖ demek… Belli ki Kanter de tam da FETÖ’nün en güçlü olduÄŸu yıllarda bir yere yerleÅŸtirilmiÅŸ, o günden beri de propagandada piyon olarak kullanılıyor. 
Enes Kanter’i muhatap almanın zararı daha fazla ÅŸu aÅŸamada. Zaten kariyeri iyi gitmiyor, yakında Knicks’ten de yollayacaklar ve bir süre sonra unutulacak. Türkiye’nin Kanter’le uÄŸraÅŸması hem ona reklam oluyor, hem de FETÖ’ye maÄŸduriyet payesi veriyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.