Sosyal Medya

Güncel

YSK: Beyan ettiği yerde oturmayan seçmenin kaydı dondurulacak

YSK, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve muhalefetin dile getirdiği 'kayıp seçmen'lerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre beyan ettiği yerde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtları dondurulacak.



YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK) BaÅŸkanı Sadi Güven, "Seçmenlerimizin gerçek yerleÅŸim yerlerinde kayıtlı olmaları, oy kullanma yetkileri bakımından yasal zorunluluktur" açıklaması yaptı.
 
YSK BaÅŸkanı Sadi Güven imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, 31 Mart'taki mahalli idareler seçimine iliÅŸkin bazı bölgelerde seçmen hareketinin olduÄŸu ve bu hareketin muhtarlık seçimlerini etkilemeye yönelik yapıldığı yönünde basında haberlerin yer aldığı belirtildi. Bazı ilçe seçim kurulu baÅŸkanlıkları ile siyasi partilerden de YSK'ya bu yönde bilgiler ulaÅŸtığına dikkat çekilen açıklamada ÅŸöyle denildi:
 
GERÇEK ADRESE NAKÄ°L ÅžARTI
 
"4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında muhtarlık bölgesi askı listeleri güncelleÅŸtirilmek üzere askıya çıkarılmıştır. Yapılan tahkikat sonucunda, beyan edilen yerleÅŸim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtları dondurulacak olup, bu durumda olan seçmenler askı süresi içinde gerçek yerleÅŸim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleÅŸim yerinde de oy kullanamayacaklardır. Bu nedenle; seçmenlerimizin gerçek yerleÅŸim yerlerinde kayıtlı olmaları, oy kullanma yetkileri bakımından yasal zorunluluktur."
 
ÇumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, dün “Ä°lçe deÄŸiÅŸtiren 1.5 milyon seçmenin 222 bini üyemiz. Yüzde 1’lik seçmen kaybımız var” demiÅŸti. Muhalefette aynı adreste onlarca kiÅŸinin seçmen olarak gözüktüÄŸünü dile getirmiÅŸti. 
 
'Seçim göçü' tartışmasında YSK'dan ilk açıklama geldi. Beyan ettiÄŸi yerde oturmayanların kayıtları dondurulacak. YSK'nın açıklaması, istediÄŸi yerde oy kullanmak için adres deÄŸiÅŸikliÄŸi yapmak isteyenleri engelleyecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.