Sosyal Medya

Cihangir İslam'dan Mariam Kavakçı açıklaması

Cumhurbaşkanlığı danışmanı olarak atanan Mariam Kavakçı'nın annesi Merve Kavakçı'nın eski eşi, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, Mariam Kavakçı üzerinden başlatılan tartışmanın bir linçe dönüştüğünü belirterek, 'Ona hayat tarzı üzerinden saldıranlar bir arada yaşama hayallerimizi yıkıyorlar' şeklinde konuştu.



1999 yılında TBMM’de yaÅŸanan baÅŸörtüsü krizi ile gündem olan ve 2017 yılında Kuala Lumpur Büyükelçisi olarak atanan Merve Kavakçı’nın kızı Mariam Kavakçı, CumhurbaÅŸkanlığı danışmanı olarak atandı. Merve Kavakçı'nın kız kardeÅŸi Ravza Kavakçı da, 25. ve 26. dönemlerde AK Parti milletvekili olarak TBMM’de görev yapmıştı. Kavakçı ailesinin bürokraside üst yönetimlere gelmesi, sosyal medya baÅŸta olmak üzere milletvekili düzeyinde bazı tepkilere neden oldu. Mariam Kavakçı, kendisi hakkında yapılan paylaşımların ardından sosyal medya hesaplarını kapattı.

Merve Kavakçı’nın eski eÅŸi, Saadet Partisi Ä°stanbul Milletvekili Cihangir Ä°slam da Mariam Kavakçı üzerinden baÅŸlatılan tartışmanın bir linçe dönüÅŸtüÄŸünü ifade etti. Kavakçı’nın CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’ın danışmanı olarak atanmasını “adaletsiz sistem üzerinden eleÅŸtirenlere bir sözü olmayacağını” ifade eden Ä°slam, “Mariam Kavakçı'ya hayat tarzı üzerinden saldıranlar bir arada yaÅŸama hayallerimizi yıkıyorlar” dedi.

1999 yılında Merve Kavakçı ve kızlarına yine linç giriÅŸimi yapıldığını hatırlatan ve olayın videosunu paylaÅŸan Ä°slam, “Saray kötüdür ama linç bunlardan da kötüdür. Sarayı ortadan kaldırabilirsiniz ama lince katılanlar bu utancı hayat boyu taşıyacaklardır” ifadelerini kullandı.

Ä°slam’ın sosyal medya hesabı Twitter’da Mariam Kavakçı ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlar ÅŸöyle:

Sayın Mariam Kavakçı ataması hakkındaki tweetler konusunda yorum yapmakta tereddüt etmemin nedeni kendileriyle beÅŸ yıldan fazla baba - kız hukuki iliÅŸkimizin olması. Ä°ÅŸin bir lince dönüÅŸmesi karşısında susmanınsa insani deÄŸerler açısından bir sefalet olduÄŸunu düÅŸünüyorum.

'DANIÅžMANLIK Ä°ÇÄ°N GÜVEN ÜZERÄ°NDEN DEÄžERLENDÄ°RME YAPILIR'

Mariam Kavakçı atamasına adaletsiz sistem adına yapılan itirazlara söyleyecek bir ÅŸeyim yok. Ancak danışmanlık hizmeti özellikler taşıyan bir görevdir. Ä°ÅŸ mahremiyeti de içerdiÄŸinden genellikle bir yarışma çerçevesinde deÄŸil de güven üzerinden deÄŸerlendirme yapılır.

'DÖRT YILLIK FAKÜLTE YETERLÄ°'

Milletvekilleri de danışmanlarını seçerken sınav açmaz, kendi çalışma tarzlarına uygun olan adayları iÅŸe alırlar. Bu nedenle Mariam Kavakçı'nın iÅŸe alımında tek seçici iÅŸverendir yani CumhurbaÅŸkanlığıdır. Dört yıllık fakülte eÄŸitimi de bunun için yeterlidir.

'FOTOĞRAFLAR KENDİSİNE AİT DEĞİL'

Mariam Kavakçı'ya hayat tarzı üzerinden saldıranlar bir arada yaÅŸama hayallerimizi yıkıyorlar. Kullanılan fotoÄŸrafların büyük çoÄŸunluÄŸunun kendisine ait olmadığını ve bir algı yönetimi yapıldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ona ait olsa da bu ÅŸekilde yaklaÅŸmak bir linçtir..

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.