Sosyal Medya

Güncel

Bedelli askerlik yasası, askerlik en çok onlara yaradı

Bedelli askerlik yasasının yürürlüğe girmesinin ardından vatani görevini yapacaklar, askeri malzeme satan mağazaların yolunu tuttu. Tıraş takımından çoraba, iç çamaşırından çantaya bir askerin ihtiyaç duyabileceği her türlü ürünün satıldığı mağazalarda bugünlerde hareketlilik yaşanıyor.



Asker adaylarının gösterdiÄŸi yoÄŸun ilgi sayesinde Antalya'nın MuratpaÅŸa ilçesinde hizmet veren iki maÄŸaza kepenk kapatmanın eÅŸiÄŸinden döndü. Yaklaşık 20 yıldır askeri malzeme satışı üzerine hizmet verdiÄŸini belirten Fuat Balkaya, bedelli askerlik yasasıyla birlikte sektörde hareketlilik yaÅŸadıklarını anlattı. Piyasa koÅŸulları ve askerlik hizmetinin büyük oranda profesyonelliÄŸe dönüÅŸtürülmesi nedeniyle iÅŸlerinin büyük oranda azaldığını belirten Balkaya, "Åžu anda sektör bedelli askerler sayesinde yüzde 50 oranında hareketlendi. Bedelli askerlik olmasaydı dükkanları kapatma noktasına gelmiÅŸtik. Normal zamanlarda avcılara ve dağıtıma gelen askerlere hizmet verirdik ama onlar bedelli askerler kadar etkili deÄŸildi" dedi.
 
'BEDELLÄ° ASKERLER ÇAMAÅžIR YIKAMAK Ä°STEMÄ°YOR'
 
Bedelli askerlik için alışveriÅŸe gelenlere ilk olarak tıraÅŸ ve temizlik malzemesi tavsiye ettiÄŸini belirten Fuat Balkaya, bedelli askerlerin ise direkt iç çamaşırı sorduÄŸunu söyledi. Balkaya, "SoÄŸuk yere gidenlere termal ürünleri ve kazakları veriyoruz. Ancak en çok iç çamaşırı soruyorlar. Sanırım yıkama olanakları kısıtlı olduÄŸu ve yıkamak istemedikleri için iç çamaşırını çok sayıda alıyorlar" diye konuÅŸtu.
Askeri malzemeler üzerine 10 yıldır maÄŸaza iÅŸleten Necip Tonuç da iÅŸlerindeki artışı bedelli askerlerin gösterdiÄŸi yoÄŸun ilgiye baÄŸladı. Bedelli askerliÄŸin sadece kendilerine deÄŸil diÄŸer sektörden esnaf arkadaÅŸlarıyla konuÅŸtuÄŸunda dolaylı olarak onlara da etki ettiÄŸini gördüÄŸünü belirten Tonuç, "Bedelli askerlikten önce iÅŸlerimiz iyi gitmiyordu. Sektör olarak yüzde 50'nin üzerinde arttı. Bir asker geldiÄŸinde ortalama 100 TL ile 300 TL arasında alışveriÅŸ yapıyor. Bazı asker adayları 'Kullanırım, yıkamadan atarım' diyor. Onların alışveriÅŸleri biraz daha yüksek miktarda tutuyor" dedi.
 
BEDELLÄ° ASKER ÇANTASI
 
Bedelli askerlik yasasından faydalanmak isteyen bir asker adayı görev yapacağı bölge ve kışlaya göre çantasını hazırlıyor. Ä°klim koÅŸullarının ilk sırada yer aldığı birçok faktörü deÄŸerlendiren asker adayları için termal içlik, pijama, eÅŸofman ve kazak satın alınması tercihe bırakılırken, iç çamaşırı, çorap, havlu, boyun cüzdanı, tıraÅŸ takımı, temizlik ürünleri ve bot tabanlığı zorunlu ihtiyaç listesi olarak belirleniyor. Asker adaylarının satın alacağı sayıya baÄŸlı olarak deÄŸiÅŸmekle birlikte zorunlu tüm parçalardan birer tane alınması koÅŸuluyla kalitesine göre 100 TL ile 300 TL arasında fiyata çanta 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.