Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'ye üç büyük operasyon: 137 gözaltı

Konya merkezli 26, İstanbul merkezli 11 il ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığında düzenlenen FETÖ operasyonlarında toplam 137 şüpheli için gözaltı kararı verildi.



Konya Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca yürütülen soruÅŸturma kapsamında, daha önce gözaltına alınan örgüt mensubu askeri personel ve bunlara "mahrem imamlık" yaptığı tespit edilen kiÅŸilerin verdiÄŸi ifadeler doÄŸrultusunda belirlenen 60 kiÅŸi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
 
Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžubesi ekiplerince Konya merkezli 26 ilde belirlenen adreslere eÅŸ zamanlı operasyon baÅŸlatıldı.
 
Åžüphelilerin, TSK içindeki askeri personele "genel müdür, müdür, müdür yardımcısı, öÄŸretmen, ümitçi, asistan, gezici doktor, ser doktor, doktor ve ÅŸehir dışı talebe mesulü" pozisyonlarında mahrem imamlık yaptıkları bilgisine ulaşıldı.
 
Polis ekipleri tarafından başlatılan operasyon devam ediyor.
 
11 Ä°LDE BYLOCK OPERASYONU
 
FETÖ'nün ÅŸifreli haberleÅŸme programı ByLock kullandıkları iddiasıyla gözaltı kararı verilen 42 ÅŸüphelinin yakalanması için Ä°stanbul merkezli 11 ilde eÅŸ zamanlı operasyon baÅŸlatıldı.
 
35 ASTSUBAYA GÖZALTI
 
Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, örgütün mahrem imamlarıyla ankesörlü ve kontörlü telefonlar üzerinden iletiÅŸim kurdukları tespit edilen DenizKuvvetleri Komutanlığından 35 astsubay hakkında soruÅŸturma baÅŸlatıldı.
 
Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet MüdürlüÄŸü Kaçakçılıkla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekipleri, gözaltı kararı verilen 10'u muvazzaf 35 ÅŸüphelinin yakalanması için operasyon düzenledi.
 
Operasyonun sürdüÄŸü, gözaltına alınanların Ankara Emniyet MüdürlüÄŸüne getirildiÄŸi öÄŸrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.