Sosyal Medya

Ziya Selçuk'tan Cahit Zarifoğlu açıklaması

Bir süre önce Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “Kitap Okuma Yarışması” kapsamında lise öğrencilerine “Okunması Zorunlu” olarak tavsiye edilen Cahit Zarifoğlu’nun “Bir Değirmendir Bu Dünya” isimli kitabı, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan tarafından Meclis gündemine taşınmıştı. Kitabın yasaklandığı haberlerinden sonra Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuyla alakalı açıklamada bulundu.



Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tavsiye listesine eklenen Cahit Zarifoğlu'nun 'Bir Değirmendir Bu Dünya' isimli kitabı, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan'ın şikayetiyle listeden çıkarıldı.Konuyu Meclis Genel Kurulu’nda açıklayan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un cevaplaması için Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Ceylan, Bakanlığın konuyla ilgili yazılı açıklama yaptığını bildirdi.

CHP’li Ceylan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, kitabı seçen komisyonun yerine yeni bir komisyon oluşturulduğunu ve yeni komisyonunun Kemal Tahir’in “Esir Şehrin İnsanları” adlı kitabını tavsiye listesine aldığını duyurdu.

Ceylan, Bakan Selçuk’un bahse konu kitabın tavsiye listesine alınmasıyla ilgili olarak, inceleme ve soruşturma başlatıldığını bildirdiğini söyleyerek, “Bu kitabın seçilmiş olması bile trajik bir durumdur ve Milli Eğitim’in getirilmek istendiği noktayı göstermektedir. Takibimiz olmasa bu kitap öğrencilere dağıtılacaktı” diye konuştu.

Ziya Selçuk'un açıklaması

1 Yorum

  1. Özden TAŞĞIN

    Ocak 01, 2019 Salı 21:48

    Sayın Bakanı;harcamak isteyenler alt yapı hazırlığı yapıyorlar içerden ve dışardan

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.