Sosyal Medya

Güncel

5 yıl sonra HSBC Genel Müdürü'ne 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten soruşturma açıldı

HSBC Türkiye Genel Müdürü Selim Kervancı, 2013 yılında Gezi Parkı eylemleriyle ilgili sosyal medyada hesabında bir video paylaştı. Bir vatandaş, 5 yıl sonra paylaşımı şikayet etti. Şikayetin ardından Başsavcılık, Selim Kervancı hakkında soruşturma açıldı.



HSBC Türkiye Genel Müdürü Selim Kervancı'nın, 5 yıl önceki sosyal medya paylaşımı soruÅŸturma konusu oldu. Kervancı, Gezi Parkı olayları sırasında gazeteci AyÅŸe Arman'ın Twitter'da paylaÅŸtığı bir videoyu 'retweet' etti.

Ä°HBAR EDÄ°LDÄ°, BAÅžSAVCILIK SORUÅžTURMA BAÅžLATTI

Ä°ddiaya göre; üzerinden 5 yıl geçmiÅŸ olmasına karşın herhangi bir soruÅŸturmaya sebep olmayan video nedeniyle bir vatandaÅŸ Kervancı'yı ihbar etti. Bunun üzerine Ä°stanbul Anadolu BaÅŸsavcılığı, Kervancı hakkında 'CumhurbaÅŸkanı'na hakaret' suçundan soruÅŸturma baÅŸlattı. Savcılık bu kapsamda Kervancı'nın ifadesinin alınması için emniyete yazı yazdı. Kervancı da avukatı Nazlı Kara ile birlikte 13 Eylül 2018'de Ä°stanbul Emniyeti'ne gidip ifade verdi.

Haberde "Videonun CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan'ın baÅŸbakan olduÄŸu dönemde paylaşılmasına karşın soruÅŸturmanın "CumhurbaÅŸkanı'na hakaret" suçundan yürütülmesi dikkat çekti" ifadeleri yer aldı.

KERVANCI'NIN EMNÄ°YET'TEKÄ° Ä°FADESÄ°

Kervancı, "Ä°lk defa bu haksız suçlama ile karşı karşıyayım" diyerek emniyetteki ifadesinde ÅŸunları söyledi:

"Åžikayete konu videoyu hiç izlemeden, içeriÄŸini bilmeden retweet yaptığımı belirtmek isterim. Zira AyÅŸe Arman takip ettiÄŸim bir yazardır. Kendisi, ‘Hitler'in Veda Busesi, Gezi Parkı protestolarının büyümesinden yakınıyor' isimli videoyu ‘güzel, göz at, seveceksin' notuyla paylaÅŸtığından daha sonra izlemek amacıyla, kayıtlı durması için herhangi bir yorum ilave etmeden ve görüÅŸ beyan etmeden retweet ettim. Ancak izlemeye fırsat bulamamıştım. Sayın CumhurbaÅŸkanımıza, makamına ve diÄŸer kamu görevlilerine karşı hakaret kastım kesinlikle yoktur. Bu soruÅŸturma nedeniyle son derece maÄŸdurum. Åžikayetçinin ÅŸahsıma ve mesleki itibarıma çirkin bir saldırıda bulunma amacıyla hareket ettiÄŸi düÅŸüncesindeyim."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.