Sosyal Medya

Güncel

Moskova'daki kritik Suriye toplantısı sonrası ilk açıklama

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Akar'ın, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Suriye'deki gelişmeleri değerlendirdiği toplantı sona erdi. Görüşme 1 buçuk saat sürdü. Toplantı sonrası açıklama yapan Çavuşoğlu "Tüm terör örgütlerinin Suriye topraklarından temizlenmesi konusunda ortak irademiz var" dedi.



DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan ve CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın, Rus mevkidaÅŸlarıyla baÅŸkent Moskova’daki Rusya Savunma Bakanlığı’nda bir araya geldi.
 
Toplantı öncesinde konuÅŸan ÇavuÅŸoÄŸlu, Türkiye, Rusya ve Ä°ran arasında Astana formatında Suriye konusunda yakın iÅŸ birliÄŸinin yürütüldüÄŸünü belirterek, “Bu sayede siyasi sürece dahil birçok alanda önemli ilerlemeler kaydettik.” dedi.

18-12/29/20181229_2_34174883_40298167.jpg


'NELER YAPABİLECEĞİMİZİ DEĞERLENDİRECEĞİZ'
 
Suriye’deki son geliÅŸmeleri deÄŸerlendirmek üzere Rusya’ya geldiklerine iÅŸaret eden ÇavuÅŸoÄŸlu, “Bundan sonra da Rus ortaklarımızla Suriye’de neler yapabileceÄŸimizi deÄŸerlendireceÄŸiz. Özellikle CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan, Rusya ile iliÅŸkilerimize bölgesel konularda çok önem verdiÄŸi için bizi gönderdi.” diye konuÅŸtu.
 
ÅžOYGU'DAN AÇIKLAMA
 
Rusya Savunma Bakanı Sergey Åžoygu ise “Ä°dlib’in yanı sıra Ä°stanbul’da vardığımız anlaÅŸmanın uygulanmasını deÄŸerlendireceÄŸiz. Ayrıca ABD’nin Suriye’den çekilmesini ve Fırat’ın doÄŸusundaki son geliÅŸmeleri de ele alacağız.” ifadelerini kullandı.

18-12/29/20181229_2_34174883_40298171.jpg


Rus tarafından Åžoygu'nun yanı sıra DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov, Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Valery Gerasimov ve Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev’in katıldığı görüÅŸmede, Türkiye’nin Suriye’deki terör örgütlerine yönelik askeri operasyonlarının istiÅŸare edilmesi planlanıyor.
 
"YAKIN İŞBİRLİĞİNE DEVAM EDECEĞİZ"
 
Türk ve Rus heyetleri arasında Moskova’da gerçekleÅŸen Suriye konulu toplantı sona erdi. GörüÅŸme 1 buçuk saat sürdü. Toplantı sonrası açıklama yapan ÇavuÅŸoÄŸlu "Tüm terör örgütlerinin Suriye topraklarından temizlenmesi konusunda ortak irademiz var. Suriye ve bölgesel konularda Rusya ve Ä°ran’la yakın iÅŸbirliÄŸine devam edeceÄŸiz" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.