Sosyal Medya

Güncel

2018 Yılı Belediye Başkanı Maaşları Ne Kadar Oldu?

2018 yılına girilmesi ile belediye başkanı maaşları ne kadar oldu? Belediyelerin toplam nüfus sayısına göre belediye başkanı maaşlarını sizlere açıklıyoruz.



Ülkemizde bilindiÄŸi üzere 81 ÅŸehir bulunmakta olup yüzlerce ilçe ve bin 400'e yakın belde bulunmaktadır. Yani Türkiye'de bin 600 - bin 700 civarı belediye baÅŸkanı görevlerine devam etmektedir. Her belediye baÅŸkanı belediyenin nüfusuna göre devletten aylık olarak maaÅŸ almaktadır.
 
2018 yılına girilmesi üzerine bilindiÄŸi üzere her sektörde maaÅŸlara belli oranlar ile zamlar yapıldı. Peki 2018 yılı belediye baÅŸkanı maaÅŸları ne kadar oldu, belediyenin nüfusuna göre belediye baÅŸkanı maaÅŸlarını Ä°ÅŸin Olsa ekibi olarak siz deÄŸerli okurlarımız için paylaşıyoruz.
 
NÜFUSA GÖRE BELEDÄ°YE BAÅžKANI MAAÅžLARI
Belediye BaÅŸkanları kazanmış oldukları belediyenin nüfusuna göre maaÅŸ almaktadır. Yani belediyenin nüfusu ne kadar büyük ise belediye baÅŸkanı da ona göre daha fazla maaÅŸ almaktadır. Buna göre 10 bine kadar nüfuslar için, 7 bin lira, 50 bin lira nüfusa kadar 8 bin lira, 100 bin lira nüfusa kadar, 10 bin lira, 250 bin nüfuslara kadar 11 bin lira, 500 bin nüfusa kadar 13 bin lira, 1 milyon nüfusa kadar 15 bin lira ve 2 milyon nüfusa kadar 18 bin lira ve 2 milyondan fazla nüfuslu belediyelerin belediye baÅŸkanları 22 bin lira civarı maaÅŸ almaktadır.
 
Ä°lgili maaÅŸlar geçtiÄŸimiz sene belediye baÅŸkanlarının maaÅŸlarına gelen zam oranları ile hesaplanmış olup küsurat deÄŸerler net olarak verilmemiÅŸtir. Yani yukarıda görmüÅŸ olduÄŸunuz belediye baÅŸkanı maaÅŸları ortalama olarak verilmekte olan belediye baÅŸkanı maaÅŸlarıdır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.