Sosyal Medya

İhsan Şenocak'ın konferansı CHP teşkilatının baskılarıyla iptal ettirildi

Yedi Hilal ve Meşale grupları ile birlikte Meşale Fikir ve Hareket Derneği ortaklığıyla Balıkesir Onyedi Eylül Üniversitende 22 Aralık Cumartesi günü yapılması planlanan ve Dr. İhsan Şenocak'ın konuşmacı olarak katılacağı konferans, gerekli tüm izinler alınmasına rağmen CHP İlçe teşkilatının ve Kemalist zihniyetine sahip yerel basın sitelerinin baskısı sonucu üniversiteden geri adım atılarak programa saatler kala iptal edildi.



Konferansı tertipleyen öÄŸrencilerden edinilen bilgiye göre, haftalar öncesinden yapılacağı belli olan ve 2 hafta önce bu tür konulara izin veren kurum olan Spor ve Daire BaÅŸkanlığından resmi izin alınarak tertiplenen konferansın yerel basında kötü bir ÅŸekilde iÅŸlenmesi sonucunda CHP Bandırma Ä°lçe TeÅŸkilatı'nın harekete geçerek iptal ettirdikleri ifade edildi. Ayrıca olayı provoke etmek isteyen bir grup öÄŸrenci, WhatsApp gruplarından yazışarak konferansı iptal etmek için programı provoke edeceklerini ve Ä°slam'a, Ä°slami deÄŸerlere hakaret ettikleri tespit edildi.
 
"CHP: Bu tür konferansları asla yapamazsınız"
 
CHP Bandırma Ä°lçe TeÅŸkilatı'nın söz konusu yetkili merci olan Spor ve Daire BaÅŸkanlığına giderek konferansın iptal edilmesini, aksi halde iptal edilmesi için her türlü engeli çıkaracaklarını ve üniversiteye gelerek provoke edeceklerini ifade ediyorlar. Ayrıca üniversite rektörünü arayan CHP Bandırma Ä°lçe TeÅŸkilatı'nın üniversitenin çaÄŸdaÅŸ bir kurum olduÄŸunu ve bu tür bir konferansın asla yapılamayacağını söylüyor.
 
"Konferansı provoke etmek için kendi aralarında örgütlendiler"
 
Konu ile ilgili Ä°LKHA'ya konuÅŸan H.K. isimli öÄŸrenci ÅŸunları söyledi;
 
"Program için yetkililerden izin almak için okul yönetimine baÅŸvuruda bulunduk. Yetkililer konu ile ilgili araÅŸtırma yapıp döneceklerini söylediler. AraÅŸtırma neticesinde izin verdiler. Ancak okulda bulunan farklı görüÅŸteki kiÅŸileri bu programı provoke edeceklerini söyleyerek kendi aralarında programlı ÅŸekilde örgütlendiler. Hatta bu kiÅŸiler bu yobazların karşına kırmızı ruj ve fularlarımızı baÄŸlayıp sabote edelim, dediler. Ayrıca CHP ilçe teÅŸkilatının okulu arayarak böyle bir programa asla izin vermeyeceklerini, üniversitenin çaÄŸdaÅŸ bir ortam olduÄŸunu savunarak Ä°hsan Åženocak'ı burada barındırmayacaklarını ifade ediyorlar. Okul yönetimi programa saatler kala, "Biz bu programı asla burada yaptıramayız" diye açıklama yaptı. Programa son iki saat kala haber vermeleri sebebiyle gelen davetlilere alelacele baÅŸka bir mekân ayarlayarak oraya yönlendirdik. Konferansımızı kadınlara ayrı ve erkeklere ayrı olarak iki defa yapmak zorunda kaldık." dedi.
 
H.K, avukat olan bazı tanıdıkları aracılığıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
 
Öte yandan programın iptal edilmesi üzerine üniversiteli bir grup genç üniversitenin giriÅŸinde basın açıklaması yaptı.
 
Grup adına basın açıklaması yapan üniversite öÄŸrencilerinden C.A, "12 Aralık 2018'de izni alınan ve 22 Aralık'ta üniversitenin konferans salonunda yapılması planlana programımız üniversite yönetimine yapılan baskı sonucunda iptal edilmiÅŸtir." dedi.
 
"Gayri ahlaki birçok etkinliÄŸe izin verilirken insanı insan yapan Ä°slam'ın anlatılmasına dahi tahammül edilememiÅŸtir"
 
ÇürümüÅŸ bir medeniyetin taklitçisi olan zihniyetlerin hortladığını,  konferansına yoÄŸun talep olmasın raÄŸmen asılsız haber ve iftiralarla konferansın gerçekleÅŸtirilemediÄŸini belirten C.A, "Biz çok iyi biliyoruz ki burada engellenmek istenen hocamız deÄŸil Ä°slam'ın ta kendisidir. Üniversitelerde ve üniversitemizde birçok gayri ahlaki etkinliÄŸe izin verilirken, insanı insan yapan Ä°slam'ın anlatılmasına dahi tahammül edilememiÅŸtir. Åžairin, "Öz yurdunda garipsin, öz yurdunda parya" mısraları bugün vuku bulmuÅŸ, bu vatanın öz evlatlarının din ve vicdan hürriyeti, ifade özgürlüÄŸü ayaklar altına alınmıştır. Daha dün 15 Temmuz'da sokaklarda vatanımızın namusunu çiÄŸnetmemek için sokaklarda canını siper eden, düÄŸüne gider gibi ÅŸehadete koÅŸan, Allah Allah nidalarıyla yeri göÄŸü inleten bu vatanın has evlatları bu olayla bir kez daha hayal kırıklığına uÄŸratılmıştır. Gülen taraf yine o gece banka kuyruklarında, makarna kuyruklarında bekleyen zihniyetin tarafları olmuÅŸtur." ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
"Para, pul ve makamın kulu kölesi olmayın"
 
Üniversite yönetimi ve makam sahiplerine de seslenen C.A. son olarak ÅŸu ifadelere yer verdi. Buradan üniversite yönetimine ve elinde makam, mevki olan herkese sesleniyorum! Ä°nisiyatif almaktan korkmayın. Para, pul ve makamın kulu kölesi olmayın. Sadece Allah'ın kulu olun. Kimseden deÄŸil yalnızca Allahtan korkun. Son olarak hala tek parti zihniyeti taşıyan CHP ve ona baÄŸlı olan ilçe teÅŸkilatının hangi hakla üniversiteyi arayarak bu programın iptal edilmesine yönelik baskı yapmasını anlamış deÄŸiliz. Bu en düÅŸük ifadeyle hadsizliktir. Bu konunun yetkililerce araÅŸtırılması ve sonuca baÄŸlanmasını temenni ediyoruz." (Nizamettin AÅŸkın-Ä°LKHA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.