Sosyal Medya

Güncel

Bakan Kurum o konutların temelini attı! Türkiye'de bir ilk!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'nın Serik ilçesinde turizmde çalışan dar gelirli aileler için yapımına başlanan konutların temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de ilk defa sadece bir sektörün çalışanına yönelik bir proje yapılmasının çok büyük önem arz ettiğini vurguladı.



Çevre ve Åžehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'nın Serik ilçesinde turizmde çalışan dar gelirli aileler için temeli atılan konutların Türkiye'de ilk olduÄŸunu bildirdi.
 
Kurum, Serik ilçesinde TOKÄ° konutları temel atma töreninde yaptığı konuÅŸmada, kentin bu yıl 11 milyon turisti ağırladığını, otellerin yüzde 66 doluluk sergilediÄŸini söyledi. Turizm sektörünün ülke ekonomisine önemli katkı saÄŸladığını vurgulayan Kurum, otellerde turistlerin gelmesi için hizmet eden çalışanların övgüyü hak ettiÄŸini anlattı.
 
Turizm sektöründe çalışanların ihtiyacını karşılamak için proje gerçekleÅŸtireceklerini ifade eden Kurum, "Otellerimizde çalışan dar gelirli vatandaÅŸlarımızı ilgilendiren bir proje. Antalya'da pilot bölge olarak Serik'te uyguluyoruz. Türkiye'de ilk defa sadece bir sektörün çalışanına yönelik bir proje yapılması da çok büyük önem arz ediyor." diye konuÅŸtu.
 
TOKÄ° tarafından son 15 yılda 833 bin konut inÅŸa edildiÄŸini aktaran Kurum, bu yapıların yüzde 90'ının alt ve orta gelire hitap eden projeler olduÄŸunu belirtti.
 
Serik'te ilk etapta 583 konut yapılacak
Sosyal donatıların da inÅŸasını gerçekleÅŸtirdiklerini dile getiren Kurum, "23 bin 284 derslikli bin 55 okul yapıldı. 40 bin 129 yatak kapasiteli 266 hastane inÅŸaatı tamamlandı. 72 bin öÄŸrenci kapasiteli yurt inÅŸası, 19 stadyum yapıldı. Hem dar gelirli vatandaÅŸlara hizmet ederken hem de ÅŸehit ailelerimize her projeden kontenjan ayırdık. Ev edinmeleri noktasında TOKÄ° ile birçok proje gerçekleÅŸtirdik." ifadelerini kullandı.
 
Depremin Türkiye'nin gerçeÄŸi olduÄŸuna dikkati çeken Kurum, bakanlık olarak bugüne kadar 590 bin konutun yenilenme iÅŸine baÅŸladıklarını söyledi.
 
DönüÅŸtürülmesi gereken 5 milyon konut olduÄŸuna deÄŸinen Kurum, 2013'ten itibaren kentsel dönüÅŸüm seferberliÄŸine baÅŸladıklarını hatırlattı.
 
Kurum, 2019'da kentsel dönüÅŸümde büyük projeler gerçekleÅŸtirmek istediklerini, Serik'te temeli atılan projede ilk etapta 583 konutun yapılacağını, dairelerin 445'inin 2+1 ÅŸeklinde, 105 metrekare olacağını kaydetti.
 
2+1 daireler 130 bin ile 160 bin arasında
Bakan Kurum, "Bu konutların iÅŸ bitim tarihleri 31 Aralık 2019. Yıl sonu gelmeden teslimini yapacağız. Alt grubu vatandaşıma hitap ediyor. Ödeme ÅŸartları da 3+1 daireler 180 bin ile 210 bin lira, 2+1 daireler ise 130 bin ile 160 bin lira arasında olacak." diye konuÅŸtu.
 
KonuÅŸmaların ardından Kurum, Vali Münir KaraloÄŸlu, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Menderes Türel ve kamu kurum müdürleriyle butona basarak, konutların temelini attı.
 
Kurum, daha sonra Aksu ilçesindeki Çalkaya kentsel dönüÅŸüm alanını ziyaret ederek, burada düzenlenen programa katıldı.
 
Çalkaya'daki mülkiyet sorununu çözdüklerini ifade eden Kurum, tapuları vereceklerini, vatandaÅŸlar ne isterse o projeyi yapacaklarını aktardı.
 
Vatandaşın sorunlarının takipçisi olacaklarını vurgulayan Kurum, dönüÅŸümle ilgili çalışmaları vatandaşın rızası dahilinde yaptıklarını belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.