Güncel
5. dalga öncesi Macron'dan çağrı!
Follow @dusuncemektebi2
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "sarı yeleklilerin" yeni gösterisi öncesi "sükunet" ve "düzen" çağrısı yaptı.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi sonrasında basın toplantısı düzenledi. Haftalardır devam eden ve polisle göstericilerin çatıştığı gösterilere ilişkin konuşan Macron, "Demokrasimizin, kamusal alanların işgali ve şiddet unsurlarını kabul edebileceğini sanmıyorum." dedi.
Göstericilerin taleplerini duyduğunu belirten ve attığı adımları savunan Macron, "Ülkemizin sükunete, düzene ihtiyacı var. Yeniden normal olarak işlemesi gerekiyor." diye konuştu.
Macron, istifa çağrılarını ise reddetti.
Sarı Yelekliler
, Londra ve İsrail'de de sokakta!" href="https://www.superhaber.tv/sari-yelekliler-londra-ve-israilde-de-sokakta-haber-159194">Sarı Yelekliler, Londra ve İsrail'de de sokakta!Sarı Yelekliler, Londra ve İsrail'de de sokakta!Dünya
Brexit anlaşmasında değişiklik yapılmasıyla ilgili tartışmalara değinen Macron, "Bir anlaşma var, mümkün olan tek ve en iyi anlaşma, yeniden müzakere edemeyiz. Ama açıklığa kavuşturabilir ve güvence verebiliriz." değerlendirmesini yaptı.
PROTESTOLAR
Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım'da başlayan ancak daha sonra Macron yönetimine yönelik öfkeye dönüşen "sarı yelekliler"in eylemleri, ülkede son yılların en şiddetli protestosu haline geldi.
Genellikle şehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleşenlerden oluşan göstericiler, Macron'dan ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.
Gösterilerde şu ana kadar 4 kişi hayatını kaybederken, 4 bin 99 kişi gözaltına alındı, binden fazla kişi yaralandı.
5. DALGA HAZIRLIĞI
Fransa'da ilk kez 17 Kasım'da akaryakıt zamlarına tepki olarak sokağa çıkan Sarı Yelekliler, bugün üst üste 5. cumartesi gösterilerini yapmaya hazırlanıyor.
Fransa çapında yoğun güvenlik önlemleri alındığı belirtilirken, başkent Paris'te yaklaşık 8 bin polis görev yapacak.
Emniyet Müdürü Michel Delpuech, RTL'e yaptığı açıklamalarda radikal grupların gösterilere sızmasından endişe ettiklerini belirtirken, polis güçlerinin temel görevinin Zafer Takı ve başkanlık sarayı gibi yerleri korumak olduğunu söyledi.
"En kötü senaryoya hazırlanmamız lazım" diyen Delpuech, bu hafta sonu Paris'teki yaşamın gösterilerden daha az etkilenmesini beklediklerini belirtti.
İçişleri Bakanı Christophe Castaner ise gösterilerin sona ermesi gerektiğini belirterek, Sarı Yelekliler'in zaten hedeflerine ulaştığını belirtti.
Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM

Henüz yorum yapılmamış.