Sosyal Medya

Güncel

DEAŞ karşıtı koalisyondan 'gözlem noktaları' açıklaması

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, Suriye'nin kuzeydoğusundaki görevlerinin değişmediğini belirterek 'Normal operasyonlarımıza devam ediyoruz.' açıklamasında bulundu.



DEAÅž karşıtı koalisyon sözcülüÄŸü, Suriye'deki son duruma ve Türkiye-Suriye sınırında kurulacak gözlem noktalarına iliÅŸkin yazılı açıklama yaptı. 

Suriye'de icra edilen operasyonlarda herhangi bir deÄŸiÅŸiklik olmadığını belirten sözcülük, "NATO müttefikiTürkiye'nin güvenlik kaygılarını ele almak için sınır bölgesindeki gözlem noktaları da dahil olmak üzere normal operasyonlarımıza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"DEAÅž'in yenilgisini kalıcı hale getirmek getirmek" gerekçesiyle bölgedeki ortaklarıyla birlikte çalışmaya kararlı olduklarını belirten sözcülük, ABD'nin pozisyon deÄŸiÅŸtirdiÄŸine yönelik çıkan haberlerin yanlış olduÄŸunu ileri sürdü.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, geçen hafta ABD'nin Suriye'nin kuzeydoÄŸu sınırına gözlem noktaları kuracağını açıklamış ve bu gözlem noktalarının, Türkiye'ye yönelik herhangi bir tehdide karşı Türkiye'yi bilgilendirme amacıyla kurulacağını iddia etmiÅŸti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bu konudaki rahatsızlığını dile getirerek, "ABD askerleri tarafından Suriye sınırına kurulacak gözlem noktalarının ülkemizdeki algıyı son derece olumsuz etkileyeceÄŸini, burada, 'ABD askerleri bir ÅŸekilde terörist YPG'lileri koruyor, onları perdeliyor' ÅŸeklinde bir algıya sebep olabileceÄŸini görüÅŸmelerimiz sırasında dile getirdik. GörüÅŸmeler sırasında hem askeri hem sivil muhataplarımıza çeÅŸitli ÅŸekillerde rahatsızlığımızı tekrar tekrar ifade ettik." demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.