Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan Cemal Kaşıkçı çağrısı: Gönderin biz yargılayalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu İkinci Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili çağrıda bulunarak 'Yargılayamıyorsanız, suçun işlendiği yer İstanbul olduğu için bunu İstanbul mahkemelerinin uluslararası hukuka göre yargılaması gerekir. Gönderin, biz yargılayalım.' ifadelerini kullandı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Ä°kinci Konferansı'nda yaptığı konuÅŸmada, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili çaÄŸrıda bulunarak "Yargılayamıyorsanız, suçun iÅŸlendiÄŸi yer Ä°stanbul olduÄŸu için bunu Ä°stanbul mahkemelerinin uluslararası hukuka göre yargılaması gerekir. Gönderin, biz yargılayalım." ifadelerini kullandı.

ErdoÄŸan'ın açıklamalarından satır baÅŸları:

Kudüs Filistin'in ebedi baÅŸkenti temalı konferans münasebetiyle bugün bizleri bir araya getiren bu ulvi gaye etrafında gönüllerimizi buluÅŸturan herkese ÅŸükranlarımı sunuyorum.

Dini, dili ne olursa olsun Filistin davasına sahip çıkan Kudüs'ün tekrar tüm insanlık için bir barış ve esenlik yuvası olması için gayret gösterenlerin, Arakan'dan Suriye'ye kadar gönül coÄŸrafyamızın dört bir köÅŸesinde barış ve huzura hasret Müslümanlara, mazlumlara, Yemen'de masum yavrulara, sizlerin aracılığıyla en kalbi selam ve muhabbetlerimi gönderiyorum.

Ä°srail kurÅŸunlarına göÄŸüslerini siper eden babaları, top oynarken bombalarla minik bedenleri parçalanan Filistinli çocukları, sabah namazına giderken siyonist yerleÅŸimciler tarafından yakılarak ÅŸehit edilen Filistinli gençleri, Kudüs'e sahip çıkan Filistin'in cesur kadınlarını rahmetle yad ediyorum.

Merhum Cahit ZarifoÄŸlu bir ÅŸiirinde; "Filistin bir sınav kağıdı, her mümin bunun önündedir. Kudüs Plaftormu yaptığı çalışmalarla iÅŸte bu imtihanı alnının akıyla vermenin mücadelesini yürütüyor.

'BU DAVA HEPÄ°MÄ°ZÄ°N ORTAK DAVASI'

Kudüs 1,7 milyarlık Ä°slam aleminin onuru namusudur. Bu dava hepimizin ortak davası, hepimizin ortak meselesidir. Kudüs kırmızı çizgimizdir diyoruz. Kudüs'ü savunmanın insanlığı savunmak, barışı adaleti bağımsızlığı savunmak olduÄŸu inancıyla bu meseleye en güçlü ÅŸekilde sahip çıkıyoruz. Bu süreçte sizlerin ülkemize verdiÄŸi destek sadece bugünümüz adına deÄŸil, geleceÄŸimiz adına da hayati öneme sahiptir.

SERT Ä°SRAÄ°L AÇIKLAMASI

Ä°srail son 50 yıldır kasıtlı ÅŸekilde Kudüs'teki Ä°slam dünyasının izlerini silmeye çalışıyor. Silemeyeceksiniz. Bu tarihi gerçeÄŸi yok edemeyeceksiniz. Ve tüm 1 milyar 700 milyonluk Ä°slam dünyasını içinde gaflet içerisinde olan yöneticiler olabilir. Ama bu halkları yok edemeyeceksiniz. Müslümanlara ait toprakları, iÅŸ yerlerini, evlerini hatta ibadethaneleri gasp ederek burada bir soykırım uyguluyor. Buralara bir kaç tane büyükelçilik getirmek suretiyle eÄŸer Kudüs'ün ÅŸahsı manevisini yok edeceÄŸinizi zannediyorsanız kendinizi aldatıyorsunuz. Bununla bunu yok edemezsiniz.

1967 yılındaki Filistin haritasıyla 2018'deki haritayı karşılaÅŸtırmak baÅŸka hiçbir söze gerek kalmadan Filistin'de yaÅŸanan bu kültürel soykırımı ortaya koyacaktır.

'BU DÜNYA ADÄ°L BÄ°R DÜNYA OLAMAZ'

BM'nin beÅŸ daimi üyesinin bir tanesinin iki dudağı arasında sıkışmış kalan bu dünya adil bir dünya olamaz.

70 yıl önce baÅŸkalarının iÅŸlediÄŸi cürümlerin bedelini bugün Filistinliler ödemek zorunda kalıyor. Ä°kinci Dünya Savaşı sırasında Avrupa'daki Musevilere yapılan zulümleri aratmayacak baskıda yıldırma politikalarına bugün Filistin halkı maruz bırakılıyor. Bizim açımızdan faili kim olursa olsun, bunların her ikisi de katliamdır, vahÅŸettir, zulümdür. Holokost nasıl insanlık dışı suçsa, Gazze sahilinde top oynayan çocuklara bomba yaÄŸdırmak da aynı derecede ağır bir insanlık suçudur.

CEMAL KAÅžIKÇI OLAYI

"Cemal Kaşıkçı, (Suudi Arabistan) BaÅŸkonsoloslukta ne yazık ki alçakça bir operasyonla ÅŸehit edildi." ifadesini kullanan ErdoÄŸan, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bunlar dünyayı enayi zannediyor, insanları enayi zannediyor. Bu millet enayi deÄŸil, hesabı sormasını bilir.

Yargılayamıyorsanız, suçun iÅŸlendiÄŸi yer Ä°stanbul olduÄŸu için bunu Ä°stanbul mahkemelerinin uluslararası hukuka göre yargılaması gerekir. Gönderin, biz yargılayalım."

Suudi Arabistan belgeleri dinlemek istedi ama bir de almak istedi. Dinletiriz, gösteririz ama vermeyiz. Verelim de ondan sonra bunları yok mu edeceksiniz?

Åžimdi Amerikan Senatosu ne diyor? Suudi yönetimini ÅŸimdi suçluyor. Ä°ÅŸte en son BirleÅŸmiÅŸ Milletler Daimi Temsilcisi Haley, ne dedi, -isim vererek hem de söylüyor- 'Bu iÅŸin faili odur'. Buyur. Ä°ÅŸ artık belli bir yere geldi. Daha birçok ÅŸeyler çıkacak, buradan çok ÅŸeyler çıkar. Artık insanlık bunlara tahammül edemez.

ORTADOÄžU'DAKÄ° TEFRÄ°KALAR

Åžii, Sünni ayrımı üzerinden alevlendirilmeye çalışılan bölgesel çatışmaların kazananı asla Müslümanlar olmayacaktır. Böyle bir tabloda ceplerini dolduracak olanlar yine Batılı silah ÅŸirketleridir, petrol firmalarıdır.

Orta DoÄŸu'da çatışmalar arttıkça, Batılı devletlerin silah satışları da artıyor. Müslüman Müslümanla uÄŸraÅŸtıkça, Filistin'de iÅŸgal, Arakan'da zulüm, Somali'de açlık katlanarak devam ediyor.

Dostlarının gösterdiÄŸi çabanın netice verebilmesi için Filistinlilerin de kendi aralarındaki tefrikaya son vermesi gerekiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.