Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğrencilerin taleplerine cevap verebilen bir sistem oluşturulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci 100 günlük eylem planını açıklıyor. Temel eğitimden ortaöğretime geçişte yeni sistem hazırlıklarında olduklarını belirten Erdoğan, "Sade, anlaşılabilir, ihtiyaçlara ve öğrencilerin taleplerine cevap verebilen bir sistem oluşturulacak." dedi.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın açıklamalarından öne çıkan satır baÅŸları;

TABELA KÄ°RLÄ°LİĞİYLE MÜCADELE BAÅžLIYOR

Türkçemizin doÄŸru kullanımını temin ve teÅŸvik etmek amacıyla yeni bir kampanya baÅŸlatıyoruz. Åžehirlerimizin estetiÄŸine zarar veren tabela kirliliÄŸi ile daha yoÄŸun bir mücadeleye giriÅŸiyoruz.

YARGIYA YENÄ° BÄ°R YAPI GETÄ°RÄ°YORUZ

Adalet Bakanlığımız yargıda hedef süre uygulamasını 3 AÄŸustos'ta baÅŸarıyla tamamladı. Ä°kinci eylem planımızda soruÅŸturma ve yargılamalarda tayin edilen hedef sürelerin vatandaÅŸlarımıza bildirilmesini saÄŸlıyoruz. Türk yargı sistemine yeni bir yapı getiriyoruz hakim ve savcı yardımcılığı müessesini kazandırıyoruz.

Aktif yaÅŸlanma ve yaÅŸlı hakları konusunda farkındalık oluÅŸturmak için 2019 yılında Uluslararası YaÅŸlılık Åžurası düzenliyoruz.

81 Ä°LÄ°MÄ°ZDE KURUYORUZ

81 ilimizin tamamında Çocuk Ä°ÅŸçiliÄŸiyle Mücadele Birimleri kuruyoruz. Üniversitelerimizin tamamında Kariyer Merkezleri kuruyoruz.

Er ve erbaÅŸların ailelerinin de saÄŸlık hizmetlerinden yararlanmasını öngören mevzuatın teknik çalışması tamamlandı.2019 yılını yaÅŸlı yılı ilan ederek Uluslararası YaÅŸlılık Åžurası düzenliyoruz

8.5 MÄ°LYON BAÅžVURU ALDIK

İmar barışı kapsamında 8,5 milyon vatandaşımızın başvurusunu aldık, kalanları almaya devam ediyoruz.

FETÖ ve PKK/PYD’nin yurt dışı finansmanının kesilmesi için çalışmalara hız verdik. Önümüzdeki 100 günde FETÖ’nün yurt dışı yapılanmasına, özellikle finansman ayağına darbe vurulmasına yönelik önemli adımlar atıyoruz. Ülkemizin bekasına tehdit olan FETÖ ve PKK’nın dış kaynaklarının kesilmesine hız verdik.

TAKSÄ°M'DEKÄ° AKM'NÄ°N DURUMU

Taksim'deki AKM'nin ocak ayı içerisinde ihalesi yapılmak suretiyle hemen temelini atıp, oradaki o dev AKM'yi inÅŸallah dünyaya örnek bir opera merkezi haline getireceÄŸiz.

ORTAÖÄžRETÄ°ME GEÇÄ°ÅžTE YENÄ° SÄ°STEM

Ä°kinci 100 Günlük Ä°craat Programı doÄŸrultusunda, temel eÄŸitimden ortaöÄŸretime geçiÅŸteki sınavsız okullara yerleÅŸtirme kriterleri güncellenecek.

Temel eÄŸitimden ortaöÄŸretime geçiÅŸ sürecinde sade, anlaşılabilir, ihtiyaçlara ve öÄŸrencilerin taleplerine cevap verebilen bir sistem oluÅŸturulacak.

YANLIÅžI YAPANIN CANINI YAKARIZ

Tıbbi sarf malzemelerin elektronik ortamda hızlı ve güvenli ÅŸekilde teminine imkan veren 'SaÄŸlık Market' uygulamsını hayata geçirdik. Artık gidip mahalledeki marketten bu malzemeleri almayacağız. Her ÅŸey saÄŸlık marketten. Sauın Bakan'da burada, aksi takdirde yanlışı yapanların canını yakarız.

Ayrıntılar geliyor...

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.