Sosyal Medya

Güncel

Emniyet müdürünü şehit eden polisin ifadesi ortaya çıktı

Rize'de İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi şehit eden trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun savcılık ve mahkeme ifadeleri ortaya çıktı. Sarıcaoğlu'nun 'Müdürümün bana bir hakareti, kötü sözü olmadı. Görüşmeden sonra makamdan çıktım. Silahımı ve telefonumu aldım. Ondan sonra yaşadıklarım bir hayal gibiydi. Dışarı çıktıktan sonrasını ve neden yaptığımı hatırlamıyorum' ifadesini kullandığı öğrenildi.



Olay, önceki gün saat 14.30 sıralarında Eminettin Mahallesi’ndeki Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü binasında meydana geldi. Derepazarı ilçesinde trafik polisi olarak görev yapan Ä°smail Hakkı SarıcaoÄŸlu, görev yaptığı ilçeden 10 kilometre uzaklıktaki kent merkezinde bulunan Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü’ne geldi. Bu yıl Recep Tayyip ErdoÄŸan Üniversitesi Ä°nÅŸaat MühendisliÄŸi Fakültesini kazanan SarıcaoÄŸlu, tayin istemiyle ilgili Ä°l Emniyet Müdürü AltuÄŸ Verdi ile görüÅŸmek istedi. Personel görüÅŸ günü olması nedeniyle görüÅŸme programına alınan Ä°smail Hakkı SarıcaoÄŸlu, özel kalemin odasına çaÄŸrıldı. Burada tedbir amaçlı özel kalem görevlilerince tabancası alınan SarıcaoÄŸlu, ardından görüÅŸme için Müdür AltuÄŸ Verdi’nin makam odasına girdi.

GÖRÜÅžME SONRASI DEHÅžET SAÇTI

GörüÅŸme sonrası odadan çıkan Ä°smail Hakkı SarıcaoÄŸlu, teslim ettiÄŸi tabancasını aldı. Derepazarı’ndan Rize kent merkezine tayin olma isteÄŸi planlamaya uygun düÅŸmediÄŸi bildirildiÄŸi için öfkeli olduÄŸu iddia edilen polis memuru, silahını teslim aldıktan kısa süre sonra aniden tekrar makam odasına yöneldi. Odaya dalan Ä°smail Hakkı SarıcaoÄŸlu, tabancasını art arda ateÅŸledi. Tabancadan çıkan kurÅŸunların isabet ettiÄŸi Ä°l Emniyet Müdürü AltuÄŸ Verdi ile bu sırada makam odasında bulunan Personel Åžube Müdürü Ercan Polat ve koruma polisi YiÄŸit Can Köksal yaralandı. Silah sesleri üzerine Emniyet MüdürlüÄŸü binasında panik yaÅŸandı, bütün personel makam odasına yöneldi. Ä°hbar üzerine çok sayıda ambulans da Emniyet MüdürlüÄŸü’ne sevk edildi. Elinde tabancası bulunan SarıcaoÄŸlu, diÄŸer polisler tarafından bacağından vurularak, etkisiz hale getirildi.

Gelen 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası yaralılar Verdi, Polat ve Köksal, ambulanslarla Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Rize Emniyet Müdürü AltuÄŸ Verdi, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak ÅŸehit oldu. Personel Åžube Müdürü Ercan Polat ve koruma polisi YiÄŸit Can Köksal da ameliyat edildi. Karın bölgesine aldığı kurÅŸunla yaralanan Ercan Polat’ın yoÄŸun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüÄŸü, YiÄŸit Can Köksal’ın ise saÄŸlık durumunun iyi olduÄŸu bildirildi.

SALDIRGAN POLÄ°S, SEDYEDE ADLÄ°YEYE SEVK EDÄ°LDÄ°

Bacağından vurularak etkisiz hale getirilen saldırgan polis memuru Ä°smail Hakkı SarıcaoÄŸlu, tedavi gördüÄŸü Recep Tayyip ErdoÄŸan Üniversitesi Hastanesi’nden geniÅŸ güvenlik önlemleri altında sorgusu için dün Rize Emniyet MüdürlüÄŸü’ne götürüldü. Sabah saatlerinde emniyette sorguya alınan SarıcaoÄŸlu, Rize Devlet Hastanesi’nde saÄŸlık kontrolü sonrası elleri kelepçeli halde sedye ile taşınarak konulduÄŸu ambulansla adliyeye sevk edildi. Hastanede bazı kiÅŸiler de yoÄŸun güvenlik önlemleriyle hastaneden çıkarılan Ä°smail Hakkı SarıcaoÄŸlu’na sözlü olarak tepki gösterdi. Rize Adliyesi’ne sevk edilen Ä°smail Hakkı SarıcaoÄŸlu, ’kasten adam öldürmek’ ve ’birden fazla kiÅŸiyi öldürmeye teÅŸebbüs’ suçlarından çıkarıldığı Rize Sulh Ceza HakimliÄŸi tarafından tutuklandı.

''DIÅžARI ÇIKTIKTAN SONRASINI HATIRLAMIYORUM''

Rize Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı ve Sulh Ceza HakimliÄŸi’nde 6 saat süreyle ifade veren Ä°smail Hakkı SarıcaoÄŸlu, meslektaÅŸlarına ilk verdiÄŸi ifadeleri tekrarladı. SarıcaoÄŸlu’nun "Ben ne yaptığımı, neden yaptığımı bilmiyorum. Nasıl yaptım ben bunu?" dediÄŸi öÄŸrenildi.

Emniyet Müdürü AltuÄŸ Verdi’nin il merkezine tayin isteÄŸine olumsuz yanıt verdiÄŸini kaydeden SarıcaoÄŸlu, "Silahımı ve cep telefonumu özel kaleme bırakarak, makama alındım. GörüÅŸmede müdürümüz ve personel ÅŸube müdürümüz vardı. Ben il merkezine gelmek istediÄŸimi belirttim. Müdürümüz ÅŸu an bunun mümkün olamayacağını anlattı. GörüÅŸmemiz kısa sürdü. Müdürümün bana bir hakareti veya kötü sözü olmadı. Herhangi bir küfür ya da aÅŸağılayıcı tavrı da olmadı. GörüÅŸmeden sonra makamdan çıktım. Silahımı ve telefonumu aldım. Ondan sonra yaÅŸadıklarım bir hayal gibiydi. Dışarı çıktıktan sonrasını hatırlamıyorum. Neden yaptığımı da hatırlamıyorum. Her ÅŸey bir hayal gibi" dedi.

''PİŞMAN OLSAM NE DEĞİŞECEK?''

Ä°smail Hakkı SarıcaoÄŸlu’nun piÅŸman olup olmadığı yönünde kendisine yöneltilen soruya ise "PiÅŸman olsam ne deÄŸiÅŸecek? Bu yaÅŸananları nasıl deÄŸiÅŸtireceÄŸim ki? Ben olaya dair hiçbir ÅŸey hatırlamıyorum" diye yanıt verdiÄŸi öÄŸrenildi.

''FETÖ Ä°LE Ä°LGÄ°M YOK''

Ä°smail Hakkı SarıcaoÄŸlu’nun FETÖ/PDY ile baÄŸlantısı olabileceÄŸi ÅŸüphesi üzerine savcılık bu yönde de sorgulama yaptı. Örgütle ilgisinin bulunmadığını savunan SarıcaoÄŸlu’nun soruları "Ä°lgim yok" diyerek yanıtladığı belirtildi.

Saldırgan polis memuru Ä°smail Hakkı SarıcaoÄŸlu’nun ifadelerinde ÅŸehit Emniyet Müdürü AltuÄŸ Verdi’nin olayda haksız tahrik sayılabilecek beyanı ile hakaretinin olmadığına sık sık vurgu yaptığı öÄŸrenildi.

BAKANLIK MÜFETTÄ°ÅžLERÄ°NDEN Ä°NCELEME

Öte yandan Ä°çiÅŸleri Bakanlığı’nın talimatı üzerine Emniyet Genel MüdürlüÄŸü’nce olayla ilgili müfettiÅŸ görevlendirmesi yapıldı. MüfettiÅŸlerin olayla ilgili ayrıntılı rapor hazırlayacağı belirtildi. Emniyet Genel MüdürlüÄŸü’ne baÄŸlı Terör ve Ä°stihbarat Åžube MüdürlüÄŸü ekipleri de saldırıyı çok yönlü araÅŸtırmak için inceleme baÅŸlatırken, saldırgana ait cep telefonu, mail ve sosyal medya hesaplarını da inceleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.