Sosyal Medya

Güncel

ABD açıkladı: Cinayetin sorumlusu Muhammed bin Selman'dır

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley, "Kaşıkçı cinayetininin sorumlusu Suudi yönetimi ve yönetimin başı Muhammed bin Selman'dır. Cezasız kalmamalılar."



ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley: "(Kaşıkçı cinayetininin sorumlusu) Suudi yönetimi ve yönetimin başı Muhammed bin Selman'dır. Cezasız kalmamalılar." ifadelerini kullandı.

Ancak ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi talimatını verdiÄŸi iddia edilen Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Salman'ı bütünüyle desteklediÄŸini söyledi.

Suudi Arabistan'ın fiili yöneticisi olan veliaht prensin politikalarına karşı yazılar yazan Kaşıkçı 2 Ekim'de ülkesinin Ä°stanbul konsolosluÄŸunda Suudi yetkililerce öldürüldü.

Trump, Kaşıkçı'nın öldürülmesinde veliaht prensin rol alıp almadığı sorusuna cevap vermekten kaçındı, ancak MbS olarak anılan veliaht prensi desteklediÄŸini ortaya koyan ÅŸu ana kadarki en kesin ifadelerini kullandı.

"(MbS) Suudi Arabistan'ın lideri. Çok iyi bir müttefik oldular" diyen Trump, Arabistan'ı destekliyor olmasının MbS'i desteklemek anlamına mı geldiÄŸi sorusuna, "Åžu anda kesinlikle o anlama geliyor" cevabını verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.