Sosyal Medya

Katar'dan Suud tiyatrosuna sert tepki: Kimi aldatıyorsunuz!

Riyad'da düzenlenen 39'uncu Körfez İşbirliği Konseyi zirvesinin kapanış bildirgesine Katar'dan tepki geldi.



Katar, Suudi Arabistan'ın baÅŸkenti Riyad'da düzenlenen 39'uncu Körfez Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi (KÄ°K) zirvesinin kapanış bildirgesine "Katar ablukası ve çözüm yollarına deÄŸinilmediÄŸi" gerekçesiyle eleÅŸtiride bulundu.

Katar DışiÅŸleri Bakanlığı Enformasyon Bürosu Müdürü Ahmed er-Rumeyhi, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu nasıl bir sonuç bildirgesi? Katar ablukasına ve ablukayı çözüm yollarına deÄŸinmiyor. Kimi aldatıyorsunuz! Bu konseyin gerçek problemlerini atladığınız yeter" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan DışiÅŸleri Bakanı Adil el-Cubeyr'in zirvenin kapanışında düzenlediÄŸi basın toplantısına da deÄŸinen Ahmed er-Rumeyhi, "Cubeyr'in o cılız basın toplantısı bitti. Sonuç bildirgesine yazmaktan aciz kaldıklarını söylemeye çalıştı" dedi.

Katar'la olan diplomatik gerilim ve Cemal Kaşıkçı cinayetinin gölgesinde geçen zirvenin kapanış bildirgesinde, açık bir ÅŸekilde "Körfez krizinin çözüm yolları" konusuna deÄŸinilmemiÅŸ ancak KÄ°K'in "önemi, gücü ve üyelerinin birlik konusunda istekli olduÄŸu" ifade edilmiÅŸti.

Suudi Bakan Cubeyr, zirvenin kapanışında düzenlediÄŸi basın toplantısında "Katarlı kardeÅŸlerimiz, KÄ°K'e aktif bir üye olarak dönmek için kendilerinden ne istendiÄŸini biliyor" ifadelerinde bulunmuÅŸtu.

Katar zirvede devlet bakanı düzeyinde temsil edildi. Geçen yıl Kuveyt'te yapılan zirveye ise Katar emiri katılmış, diÄŸer ülkeleriyse liderler yerine üst düzey yetkililer temsil etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.