Sosyal Medya

'FETÖ'cü hakim ve savcılar gerçekte örgüt militanıydılar'

TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu: Hiç kimse dünün FETÖ yargısını methetmemizi beklemesin. Çünkü o dönemin FETÖ mensubu hakim ve savcıları gerçekte hakim ve savcı değil, örgüt militanıydılar.



Türkiye Barolar BirliÄŸi (TBB) BaÅŸkanı Prof. Dr. Metin FeyzioÄŸlu, Avrupa Avukatlar BirliÄŸi BaÅŸkanı Maria Slazak'la görüÅŸmesinde, "Hiç kimse dünün FETÖ yargısını methetmemizi beklemesin. Çünkü o dönemin FETÖ mensubu hakim ve savcılar gerçekte hakim ve savcı deÄŸil, örgüt militanıydılar." dedi.

Gürcistan Barolar BirliÄŸinin düzenlediÄŸi Uluslararası Barolar Konferansı için baÅŸkent Tiflis'te bulunan FeyzioÄŸlu, Avrupa Avukatlar BirliÄŸi BaÅŸkanı Maria Slazak'la görüÅŸtü.

FeyzioÄŸlu görüÅŸmede, 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrasında kamudan ihraç edilen hakim ve savcıların siyasi iktidara boyun eÄŸmedikleri için yaptırıma uÄŸradıklarına dair Avrupa'da oluÅŸturulmak istenen kamuoyu algısının yanlış olduÄŸunu, FETÖ'nün kumpas davalarından somut örnekler vererek anlattı.

Kamudan ihraçlara iliÅŸkin olası bazı yanlışlıkların yargı eliyle düzeltilebileceÄŸini belirten FeyzioÄŸlu, FETÖ'nün bir dönem yargıyı önemli ölçüde iÅŸgal ettiÄŸi gerçeÄŸinin de görmezden gelinemeyeceÄŸini kaydetti.

EleÅŸtirilerin her zaman dile getirilebileceÄŸini ifade eden FeyzioÄŸlu, "Fakat bunu yaparken hiç kimse dünün FETÖ yargısını methetmemizi beklemesin. Çünkü o dönemin FETÖ mensubu hakim ve savcıları gerçekte hakim ve savcı deÄŸil, örgüt militanıydılar. Onlar, binlerce masum gazeteci, avukat, yazar, akademisyeni acımasızca zindana attılar." diye konuÅŸtu.

"GÜRCÄ°STAN VE AZERBAYCAN, Ä°STANBUL TAHKÄ°M MERKEZÄ° Ä°LE ÇALIÅžACAK"

FeyzioÄŸlu, Azerbaycan Barolar BirliÄŸi BaÅŸkanı Anar Bağırov ve Gürcistan Barolar BirliÄŸi BaÅŸkanı David Asatiani ile bir araya geldi.

GörüÅŸmeye iliÅŸkin açıklama yapan FeyzioÄŸlu, Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu projesinin bölgeye getireceÄŸi ekonomik refahı desteklemek adına Ä°stanbul Tahkim Merkezi'yle çalışma noktasında Azerbaycanlı ve Gürcü mevkidaÅŸlarıyla fikir birliÄŸine vardıklarını söyledi.

FeyzioÄŸlu, "Gürcistan ve Azerbaycan, Ä°stanbul Tahkim Merkezi ile çalışacak. Bu çerçevede Ä°stanbul Tahkim Merkezi ile ortak olarak üç ülkede tahkim avukatlığı kurslarının verilmesi ve üç ülkenin avukatlarının da müvekkilleri için hazırladıkları sözleÅŸmelere uyuÅŸmazlık, çözüm yolu olarak Ä°stanbul Tahkim Merkezi'ni ilave etmeleri amaçlanıyor" dedi.

Tahkimin, ticari hayatın vazgeçilmezi olduÄŸunu vurgulayan FeyzioÄŸlu, Ä°stanbul Tahkim Merkezi'ni Türkiye'de ve yurt dışında tanınır ve güvenilir kılmanın milli bir mesele olduÄŸunu, bunun Türk avukatlarına da çok büyük bir iÅŸ alanı saÄŸlayacağını kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.