Sosyal Medya

Güncel

Tanıtım filminde FETÖ benzerliği! Açığa alındılar

Ankara İl Sağlık Müdürlüğünde tanıtım filmindeki FETÖ benzerliği nedeniyle 3 kişi açığa alındı.



Ankara Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸünce hazırlanan tanıtım filminde, rahatsızlanan vatandaşı oynayan kiÅŸinin FETÖ elebaşına benzerliÄŸi nedeniyle açılan soruÅŸturmada 3 kiÅŸi açığa alındı.

Ankara Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸünce, eÄŸitim çalışmalarında, kongrelerde, seminerlerde gösterilmek üzere hazırlanan tanıtım filmi, son olarak ekranda yayınlanmak üzere Türkiye Radyo Televizyon Kurumuna (TRT) gönderildikten sonra skandal ortaya çıkarıldı ve filmin sorumluları hakkında soruÅŸturma baÅŸlatıldı.

Filmde evinde rahatsızlanan yaÅŸlı vatandaşı oynayan kiÅŸinin FETÖ elebaşına benzerliÄŸi dikkatli izleyiciler tarafından fark ediliyor. Benzerlik fark edilir edilmez video yayından kaldırıldı ve baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında filmin hazırlanışında görev alan sözleÅŸmeli personel B.T. ve F.F.U. ile eÄŸitim bölümünden sorumlu U.Y.Ç. görevden uzaklaÅŸtırıldı. Ayrıca Ä°l MüdürlüÄŸünde görevli onlarca personelin de soruÅŸturma kapsamında ifadesi alındı.

30’A YAKIN SUBLÄ°MÄ°NAL MESAJ BULUNDU

Skandalın ortaya çıkarılmasının ardından SaÄŸlık Bakanlığınca videoyu incelemek üzere uzmanlar görevlendirildi. 1 dakika 56 saniyelik görüntüyü saniye saniye inceleyen uzmanlar 30’a yakın gizli mesaja ulaÅŸtı.

Olayla ilgili soruÅŸturma sürüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.