Sosyal Medya

Güncel

Furkan Vakfı Başkanı Kuytul için 'terör' suçlamasından tahliye kararı

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul'un 'terör örgütü propagandasını yapmak' ve 'terör örgütüne yardım' suçlamalarıyla yargılandığı davada tahliyesine karar verildi. Kuytul, yürütülen başka soruşturmalardaki tutuklama kararı nedeniyle salıverilmeyecek.



Furkan EÄŸitim ve Hizmet Vakfı BaÅŸkanı Alparslan Kuytul'un, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme ve silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak' iddiasıyla yargılandığı davaya devam edildi.

Bolu Cezaevi'nde bulunan Kuytul, duruÅŸmaya Ses ve Görüntü BiliÅŸim Sistemi (SEGBÄ°S) aracılığıyla katıldı.

Yıllardan beri 'DEAÅž, PKK ve FETÖ aleyhinde' konuÅŸmalar yaptığını söyleyen Kuytul, "Terör örgütü üyesi olmakla suçlanıyorum. DEAÅž, beni ölümle tehdit ediyor. FETÖ ve PKK'yı eleÅŸtiren videolarım konuÅŸmaların var. Beni Afrin operasyonunu eleÅŸtirmekle suçluyorlar. Önceki mahkemelerde bu bana sorulmadı. Beni mahkum ettirmek için kasıt var. Darbeyi reddettiÄŸim videolar kırpılmış" diye konuÅŸtu.

'DÄ°NLER ARASI DÄ°YALOG PROJESÄ°NÄ° ISRARLA REDDETTÄ°M'

Fethullah Gülen'i 1980'li yıllardan beri eleÅŸtirdiÄŸini belirten Kuytul, "ABD'nin Irak iÅŸgalinde Gülen, ‘Irak'ta ölenlere deÄŸil Ä°srail'de ölenlere aÄŸlıyorum' demiÅŸti. Ben bunu çok eleÅŸtirdim. Dinler arası diyalog projesini ısrarla reddettim. Bunun bir tuzak olduÄŸunu söyledim. Ben 80/90'lı yıllardan beri bunları reddediyorum" dedi.

Vakıf yöneticileri G.Y. ve M.Ç. de suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, Kuytul'u bu davadan tahliye ederek duruşmayı erteledi.

Kuytul'un, 'suç iÅŸlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme, özel belgede sahtecilik, dini inanç ve duygularını istismarı suretiyle dolandırıcılık' iddialarıyla ilgili soruÅŸturma kapsamında tutukluluÄŸu devam ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.