Sosyal Medya

Güncel

1 Yaşındaki çocuğun hayatını kaybettiği kreş izinsiz çıktı

Olay, dün saat 14.00 sıralarında Burhaniye Mahallesi Kemalettin Samipaşa Caddesi'nde meydana geldi. İkisi de çalışan Melike- İbrahim Memiş (40) çiftinin 3'üncü çocukları Melisa Tuana, kreşte yemek yedirilikten sonra uykusu gelince yatağa yatırıldı. Uyuduktan bir süre sonra istifra eden Melisa Tuana bebeğin solunumu kesildi. O sırada içeriye giren kreş öğretmeni, moraran bebeği kendine getirmek istese de başarılı olamadı. Öğretmen, Melisa Tuana'yı kollarına alıp koşarak kreşten çıktı. Bu sırada yoldan geçen başka bir hastayı taşıyan ambulansın önüne geçerek, bebeği sağlık görevlilerine teslim etti. Melisa Tuana bebek ambulansla götürüldüğü Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde yapılan müdahalelere karşın kurtarılamadı.



Cenazesini, amcası kollarında taşıdı
 
Melisa Tuana MemiÅŸ'in cenazesi, burada yapılan iÅŸlemlerinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Minik Melisa Tuana'nın battaniyeye sarılı cansız bedenini, cenaze aracına amcası Åžener MemiÅŸ taşıdı. Baba Ä°brahim MemiÅŸ ise arkadan yürüdü.
 
KreÅŸ izinsiz çıktı
 
Melisa Tuana'nın yaÅŸamını yitirdiÄŸi kreÅŸin, Elif Oyun Kültür ve Sanat DerneÄŸi adı altında 2 yılı aÅŸkın süredir hizmet verdiÄŸi belirtildi. Ä°zin verilmemesine karşın eÄŸitim ortamı oluÅŸturulan binada, olay günü 1- 6 yaÅŸ arası 16 çocuÄŸun bulunduÄŸu bildirildi.
 
 
Olayla ilgili olarak dernek baÅŸkanı S.A. ile dernek üyesi ve aynı zamanda iÅŸ yerinde bakım hizmeti veren F.B., 'taksirle öldürme' suçlamasıyla gözaltına alındı. Åžüphelilerin emniyetteki sorgularının sürdüÄŸü bildirildi.
 
BaÅŸsavcılık: SoruÅŸturla sürüyor
 
Olayla ilgili Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı da açıklama yaptı. SoruÅŸturmanın sürdüÄŸü belirtilen açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi:
 
"07.11.2018 tarihinde Ä°negöl ilçesinde Elif Oyun Kültür ve Sanat DerneÄŸi adı altında faaliyet gösteren yerde, 2017 doÄŸumlu T.M.M.'in vefatı üzerine olay Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımıza bildirilmiÅŸ, dosya üzerinden gerekli iÅŸlemlere baÅŸlanmıştır. Bu kapsamda bahsi geçen dernekte Cumhuriyet savcısı nezaretinde olay yeri inceleme ve keÅŸif iÅŸlemi gerçekleÅŸtirilmiÅŸ, dernekteki delil mahiyetindeki bilgi ve belgelere el konulmuÅŸtur. Ölen ÅŸahsın, yine aynı tarihte Ä°negöl Devlet Hastanesi'nde ölü muayene iÅŸlemi gerçekleÅŸtirilmiÅŸ olup kesin ölüm sebebi tespit edilemediÄŸi için, ölen ÅŸahıs Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilmiÅŸtir. Åžahsın kesin ölüm sebebi yapılacak otopsi iÅŸlemi ardından belirlenecektir. Yapılan araÅŸtırma ve incelenen belgelere göre derneÄŸin 2 yılı aÅŸkın bir süredir ilçede faaliyet gösterdiÄŸi, derneÄŸin kuruluÅŸ tüzüÄŸüne aykırı hareket ettiÄŸi, derneÄŸe eÄŸitim izni verilmediÄŸi halde dernekte eÄŸitim ortamı oluÅŸturularak 1- 6 yaÅŸ arasındaki çocuklara kreÅŸ hizmeti verildiÄŸi, olay tarihinde 16 çocuÄŸun bu ÅŸekilde derneÄŸe teslim edildiÄŸi BaÅŸsavcılığımızca tespit edilmiÅŸtir. Olayla ilgili ihmal ve kusurları görülen dernek baÅŸkanı ÅŸüpheli S.A. ile dernek üyesi olan ve aynı zamanda iÅŸ yerinde bakım hizmeti veren ÅŸüpheli F.B. taksirle öldürme suçundan gözaltına alınmış olup, soruÅŸturma Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımızca sürdürülmektedir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.