Sosyal Medya

Güncel

Araç sahipleri dikkat! İSTMOP mobil uygulaması kullanımda

İstanbul'da sürücüleri yakından ilgilendiren bir mobil uygulama bugün kullanıma sunuldu. İstanbul Mobil Otopark Projesi (İSTMOP) şehir genelinde çekilen ve bağlanan araçların tüm süreçlerinin mobil sistemler üzerinden takibini sağlıyor.



Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü Trafik Denetleme Åžube MüdürlüÄŸü, ÅŸehir içinde hatalı park sonucu trafikten çekilen ve baÄŸlanan araçların nereden, ne zaman, hangi sebeple çekildiÄŸi bilgilerine ulaşımı saÄŸlayan ve çekilen aracın bulunduÄŸu otoparkın iletiÅŸim bilgileriyle otoparkın konumuna yol tarifi sunan mobil uygulamayı hayata geçirdi.
 
Zaman ve iÅŸ gücü kaybını azaltmayı hedefleyen projeyle, kayıt iÅŸlemlerinin sahadan yapılmasıyla süreçleri hızlandırmak ve vatandaÅŸa hizmet kalitesini arttırmak amaçlandı.
 
Proje hakkında açıklama yapan BaÅŸkomiser Emre Åžen, trafikten aracı çekilen sürücülerin kaygısını gidermek için çekim iÅŸlemlerinden sürücülerin haberi olması amacıyla projeyi geliÅŸtirdiklerini söyledi.
 
TrafiÄŸin akışını saÄŸlamak için, hatalı park eden araçların çekici yardımıyla trafikten çekildiÄŸini belirten Åžen, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"Sürücüler bazen park edilmesi yasak olan yerlere, trafiÄŸin akışını engelleyecek ÅŸekilde otobüs duraklarına, yangın musluklarının önüne, kavÅŸaklara park edebiliyorlar. Bu ve benzeri durumlarda trafiÄŸin akışını saÄŸlamak amacıyla araçları çekici yardımıyla çekmek durumunda kalıyoruz. Sürücüler, araçlarını park ettikleri yerde bulamayınca aracın nerede olduÄŸuyla ilgili bir merak ve korku duygusuna kapılıyorlar. Polisin aracı çekmesi iyi ihtimal çünkü aracın çalınma ihtimali de var. Bu gibi durumlarda sürücünün kaygısını gidermek amacıyla araç çekim iÅŸlemlerinin anında sürücü ve araç sahiplerinin haberi olması amacıyla mobil uygulama geliÅŸtirdik."
 
VatandaÅŸlar, trafikten çekilen araç bilgilerine www.istmop.com ya da android ve Ä°OS iÅŸlemcili akıllı telefonlara "Ä°STMOP" uygulamasını indirerek, aracın plakasını, çekim tarihini ve doÄŸrulama kodunu girdikten sonra aracının durumunu öÄŸrenebilecek.
 
UYGULAMADA KURAL Ä°HLALÄ°NÄ°N FOTOÄžRAFI DA YER ALIYOR
 
Trafik polislerince hatalı park sonucu araç trafikten çekilirken bilgiler "anında" uygulamaya yüklenecek. Görevli memur, aracı çekmeden önce kural ihlalini gösteren fotoÄŸrafı çekerek uygulamaya yükleyecek. Hangi çekiciyle, nereden, ne zaman ve hangi otoparka çekildiÄŸi bilgileri uygulamaya girilerek, otopark görevlilerine ve mobil kullanıcılarına sunulacak.
 
BaÅŸkomiser Åžen, "Mobil kullanıcılar, 'Aracınız ÅŸu an çekici üzerinde en yakın otoparka park edilecek beÅŸ dakika gibi kısa bir sürede uygulamayı güncellerseniz, aracınızın bilgilerine ulaÅŸabilirsiniz veya aracınız ÅŸu an ÅŸu otoparkta. Otoparkın iletiÅŸim bilgilerini ve konumuna navigasyon aracılığıyla tek tuÅŸla yol tarifi alabilecek." dedi.
 
Åžen, uygulamanın diÄŸer bir özelliÄŸinin de aracın çekilmesine neden olan kural ihlalini açıklaması ve ihlalin fotoÄŸraflanarak uygulamada yer alması olduÄŸunu belirterek, "Bazen sürücülerden 'ben hatalı yere park etmemiÅŸtim, park ettiÄŸim yerde bir ihlal yoktu' gibi itirazlara karşı kural ihlalinin fotoÄŸrafla sunularak itirazların önüne geçilecek." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.