Sosyal Medya

Güncel

Karayılan, Bayık ve Kalkan terörist başı Öcalan gibi Türkiye'ye getirilir mi?

ABD'nin terör örgütü PKK'nın liderleri Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan'ın yakalanması için para ödülü kararı vermesi gündem yarattı. Kararı değerlendiren gazeteci Abdulkadir Selvi, dikkat çeken bir iddiayı paylaştı.



Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ABD yönetiminin terör örgütü PKK liderleri Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan'ın yakalanmasına yardımcı olanlara para ödülü verme kararını deÄŸerlendirdi.
 
Abdulkadir Selvi, "ABD'nin PKK kararı ne anlama geliyor?" baÅŸlığıyla yayımlanan yazısında "ABD, PKK yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ın başına 12 milyon dolar ödül koydu diye kelle avcılarının ‘VahÅŸi Batı'dan Kandil'e doÄŸru yola çıktığını düÅŸünmeyin" ifadesini kullandı.
 
Sözlerine "Ya da Öcalan'ı paketleyip Türkiye'ye teslim ettikleri gibi Karayılan, Bayık ve Kalkan'ı da bir sabah paketleyip Türkiye'ye teslim edecekleri beklentisine girmeyin" diye devam eden Selvi, ÅŸunları kaydetti:
 
'Ä°HTÄ°YATLI Ä°YÄ°MSERLÄ°K'
 
ABD'nin PKK'nın ‘troykası'nın başına koyduÄŸu ödülle ilgili Ankara'da "ihtiyatlı bir iyimserlik" söz konusu. Öyle aman aman eteklerin zil çaldığı sevinçli bir durum söz konusu deÄŸil ama atılan adım küçümsenmiyor. Tam aksine siyasi ve sembolik anlamı büyük bir karar olarak görülüyor.
 
ABD, PKK'yı 1997 yılında terör örgütü listesine aldı. PKK'nın bazı yöneticilerinin kara para aklama suçu kapsamında ABD'deki mal varlıklarının dondurulması yoluna gidildi. Ama PKK'nın ilk üç numarasının başına para ödülü ilk kez konuluyor. Belli ki bu karar öncesinde Türkiye ile ABD arasında bir arka kapı diplomasisi iÅŸlemiÅŸ, mutfakta bir ÅŸeyler piÅŸirilmiÅŸ. Çünkü karar Ankara'da sürpriz olarak karşılanmadı.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.