Sosyal Medya

Güncel

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu! Teneffüs süreleri uzatılıyor, özel öğretime teşvik kaldırılıyor

Milli Eğitim Bakanı Selçuk eğitimle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İlkokullara teneffüz sürelerinin uzatılacağını belirten Selçuk,, "Özel okullara teşvik kademeli olacak kaldırılacak" dedi.



Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli EÄŸitim Bakanlığı'nın bütçesi ele alınıyor.
 
Milli EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk, okullar arasındaki eÅŸitsizliÄŸin asgariye indirileceÄŸini, sınav baskısının azaltılacağını söyledi.
 
Gezici otobüs sınıfların devreye gireceÄŸini kaydeden Selçuk, ilkokulda çocukların geliÅŸimsel özellikleri dikkate alınarak tenefüs sürelerinin artırılacağını ifade etti.
 
MÜFREDATLAR DAHA ESNEK HALE GELÄ°YOR
 
Bakan Selçuk, müfredatın çocukların ilgi, yetenek ve mizaçları doÄŸrultusunda esnek, modüler ve uygulamalı olarak iyileÅŸtirileceÄŸini belirtti.
 
ÖZEL OKUL TEÅžVÄ°KÄ° KADEMELÄ° OLARAK KALDIRILACAK
 
Özel okul teÅŸvikleri önümüzdeki yıl artırılacak. EÄŸtiim ve öÄŸretim kademesine göre yıllık 3 bin 290 TL ile 4 bin 610 TL arasında deÄŸiÅŸen eÄŸitim ve öÄŸretim desteÄŸi ödenecek. Ancak sonrasında özel okul teÅŸviki kademeli olarak kaldırılacak.
 
Åžartları elveriÅŸsiz hanelerdeki çocukların erken çocukluk eÄŸitiminde araç-gereç ihtiyacının karşılanacağını belirten Bakan Selçuk, "Toplum temelli erken çocukluk hizmetlerinin yayılımı baÄŸlamında merkezler, atölyeler ve gezici otobüs sınıflar devreye sokulacaktır." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.