Sosyal Medya

Güncel

Teksaslı milisler silahlanarak mülteci avına çıktı!

Teksaslı milis gruplar, ABD’ye sığınmak için yola çıkan mülteci kafilesine karşı harekete geçti. Milis grubu silah, mühimmat ve insansız hava araçlarıyla sınıra doğru hareketlendi. Grubun sözcüsü orduya destek vereceklerini açıkladı.



ABD'ye göçmek üzere Orta Amerika ülkelerinden yola çıkan 7 bin kiÅŸilik göçmen kafilesine karşı binlerce askerin yanı sıra silahlı paramiliter gruplar da sınıra gidiyor.

Teksas Gönüllü Askerler (Texas Minutemen) adlı milis grubunun ABD Gümrük ve Sınır Devriyesi’ne "gayriresmi destek" için 200 üyesinin yola çıktığını açıkladı. Washington Post’un haberine göre grubun sözcüsü Shannon McGauley, sınırdaki durumu gözlemleyeceklerini, orduya bildireceklerini ve “ellerinden gelen yardımı yapacaklarını” söyledi.

McGauley bu gönüllülerin yanlarında çadırlar, soÄŸutucular, insansız hava araçları, silahlar ve mühimmat taşıdığını söyledi. ABD'ye doÄŸru yürüyen binlerce göçmenden bir bölümü, Meksika'nın baÅŸkenti Mexico City'ye ulaÅŸtı. Kente ilk ulaÅŸan ve çoÄŸunlukla erkeklerden ya da oÄŸlan çocuklarından oluÅŸan 450 kiÅŸi için bir spor stadyumunda geçici çadırlar hazırlandı. Yaklaşık beÅŸ bin kiÅŸiden oluÅŸan göçmen kafilesinin yolculuÄŸu bir kaç hafta önce Honduras'tan baÅŸlamıştı.

Yeni Åžafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.