Sosyal Medya

Bahçeli ırkçı ve tek tipçi metni dayatmakta kararlı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Andımız ezanı Türkçe okumak, okutmak isteyenlerin eseridir" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Bahçeli, "Andımızı Türkçe okumak, ezanın Türkçe okunmasına çanak tutmak değildir" şeklinde konuştu.



MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuÅŸtu. Burada hükümetin ekonomi politikasına birtakım eleÅŸtiriler yönelten Bahçeli, dün açıklanan enflasyon rakamlarını da deÄŸerlendirdi.

Söz konusu rakamların son 15 yılın en yükseÄŸi olduÄŸuna dikkati çeken Devlet Bahçeli, "Enflasyon canavarı çoktan baÅŸ kaldırmıştır" dedi.

Bahçeli, ÅŸöyle devam etti:

— Anlaşılan enflasyonla mücadele kapsamında binlerce firmanın yaptığı yüzde 10'luk indirim etkisiz olmuÅŸtur. Döviz artınca hemen fiyatları ÅŸiÅŸirenler, döviz inince neden harekete geçmiyorlar?

'HERKESÄ°N AÄ°DÄ°YET VE MEÅžREBÄ°NE SAYGI DUYUYORUZ'

Bahçeli, konuÅŸması sırasında CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın  "Andımız ezanı Türkçe okumak, okutmak isteyenlerin eseridir" ifadesine de deÄŸindi.

 

"Herkesin aidiyet ve meÅŸrebine saygı duyuyoruz. Türk ve Türkçülük üzerinden tartışmak emperyalizme selam vermektir. Bu pespayeliye hiçbir ülkücü onay vermez. TürkçülüÄŸü, ırkçılık ile aynı gören kim varsa tarihi ve devasa bir hatanın tam ortasındadır" diyen Bahçeli, sözlerine "Andımızı Türkçe okumak, ezanın Türkçe okunmasına çanak tutmak deÄŸildir" diye devam etti.

'TÜRKÄ°YE CUMHURÄ°YETÄ°, KUCAKLAÅžMANIN DEVLETÄ°DÄ°R'

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar ÅŸöyle:

— Cumhuriyetin 95'inci yılında hayata geçen 200 milyon kapasiteli havalimanından memnun olduk. Cumhuriyetin dayanağı, cumhurun iradesidir. Türkiye Cumhuriyeti, kucaklaÅŸmanın devletidir. Türkiye Cumhuriyeti geleceÄŸin süper gücüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ÅŸükran ve vefa borcumuz vardır. 10 Kasım'da Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 80'inci yılını anacağız. Sahip olduÄŸu karar ve azimle yol gösterici olmuÅŸtur. Atatürk, Türk Milleti'ne kendisini adamış, inanmış ülkü sahibi bir ÅŸahsiyettir. Onun karakterinde teslimiyetin kırıntısı yoktur.

— Türk Milleti'nin kolektif dehasını hayata geçirerek, hürriyetin bir bağış deÄŸil, bir fetih olduÄŸunu gösterdi. Entrikacıların senaryolarını boÅŸa çıkarmıştır. Bize göre 10 Kasım, ağıt, matemden öte, Atatürk'ün daha iyi tanınması için bir eÅŸik olmalıdır. Hala Atatürk'ü idrak edemeyen, etse de, ifade edemeyen yozlaÅŸmış Cumhuriyet hasımları vardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milleti'nin ortak deÄŸeridir. Türk Milleti'nin banisidir. Fikir ve emanetine tahammülsüzlük vahÅŸi bir tuzaktır. Bu tuzaÄŸa düÅŸemeyiz. Atatürk demek, ne mutlu Türk'üm sözüne sadakattir. Atatürk demek, Türk demektir, Cumhuriyet demektir, Samsun'dan itibaren akÅŸama aÅŸama sahnelenen zafer demektir. KeÅŸke Yunan kazansın diyenler bizden deÄŸildir, asla bizden sayılmayacaklardır. Aslını inkar eden köksüzler ne Türk ne de Müslüman olabileceklerdir.

'ÜSTESÄ°NDEN GELMEMÄ°Z GEREKEN KONULAR BÄ°RÄ°KMEKTEDÄ°R, Ä°NSANIMIZ KAYGILIDIR

- Üstesinden gelmemiz gereken konular bilinmektedir. Ahlak ve adabımızdaki tahribat ivme kazanmıştır. Ä°nsanımız kaygılıdır. Maalesef trafikte, evde, iÅŸ yerinde, siyasette kavga hakimdir. TokalaÅŸmak yerine sıkılı yumrukla pozisyon alanlar toplumsal barışa kast edenlerdir. Bu zihniyet giderek yaygınlaÅŸmaktadır. Kadına saldırı, cinayet, taciz haberleri artmıştır. Bunlar yetmiyor gibi hayat pahalılığı her alanda insanımızın derdidir. Konkordato otomatiÄŸe baÄŸlanmış gibi. Fabrikalar böyle bir zamanda niye yanar? Kimse aklımızla alay etmesin. Ekonomik teröre karşı aslanlar gibi mücadele ettik. Ä°stikbal yürüyüÅŸümüzü sekteye uÄŸratmak, sekteye uÄŸratmak rezilliktir. Fabrika yakmak, yanmasına müsaade etmek Türkiye'yi dinamitlemektedir. Yani sosyal ve ekonomik savaÅŸa çekmektedir. Türkiye ekonomisi kur saldırısında büyük zarar almıştır. Ekonomideki durumlardan istifade saÄŸlamak, en ufak esintide gemiyi terk etmek millete haksızlıktır. Vatandaşımız nereye kaçsın? Neyini yaksın? Nereye gitsin?

'ENFLASYON CANAVARI ÇOKTAN BAÅžINI KALDIRMIÅžTIR'

— Enflasyon canavarı çoktan başını kaldırmıştır. Merkez Bankası sene başında 7, sonra 13,4 olarak revize etmiÅŸti. Yıl sonu enflasyonu 23,4 olarak hedeflenmiÅŸtir. Yeni ekonomik programda enflasyon oranı 20,8 olarak tahmin edilmiÅŸti. Enflasyonla mücadele kapsamında firmaların yüzde 10'luk indirimi görünen o ki yetersiz olmuÅŸtur. DileÄŸimiz ekonominin, piyasaların hareketlenerek canlanması, TL'deki kaybın süratle tamir edilmesidir.

— Kur geçiÅŸkenliÄŸi ile indirimlerin insanlarımızın hayatına yansıması gerekir. Döviz artınca etiketleri ÅŸiÅŸirenler, ÅŸimdi döviz inince neden etiketleri indirmiyorlar? Yüzde 10'luk enflasyon indirimi ikram mıdır? Zam butonuna hemen basanlar, dolar gerileyince fiyatları neden indirmezler? Haksız kazanç vurgunculuktur! Dövizin artışı ile zam yapanlar indirim yapmazlarsa kazandıkları haramdır,zıkkımdır, burunlarından gelecektir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.